Hava durumu raporu İstanbul Ankara İzmir

Kar ne zaman yağacak? Belli bölgelerde 3 metre kar dahi bekleniyor. Peki, İstanbul’da hava durumu nasıl olacak?

Hava durumu raporu İstanbul Ankara İzmir
Hava durumu raporu İstanbul Ankara İzmir
GİRİŞ 22.01.2015 08:59 GÜNCELLEME 22.01.2015 08:59

Meteoroloji'den alınan tahminlere göre İstanbul ve Adana'da başta olmak üzere yurdun birçok yerinde yağmur bekleniyor. İstanbul hava durumu raporu, Ankara, İzmir, İstanbul yol ve hava durumu raporu nasıl olacak

KARAYOLLARINDA SON DURUM

İSTANBUL TRAFİĞİNDE SON DURUM

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN 

 

İstanbul hava durumu raporu, Kar ne zaman yağacak

Meteoroloji, asıl kışın Ocak ayı sonunda başlayacağını ve Mart'a kadar devam edeceğini açıkladı. Hava durumu kritik meteoroloji açıklaması geldi, sıcaklıklar düşüyor. Peki,Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Konya, Samsun, Trabzon, Erzurum ve Diyarbakır vb. şehirlerde hava nasıl olacak?

Meteoroloji'den alınan tahminlere göre İstanbul ve Adana'da başta olmak üzere yurdun birçok yerinde yağmur bekleniyor. İstanbul hava durumu raporu, Ankara, İzmir, İstanbul yol ve hava durumu raporu nasıl olacak

Yapılan son değerlendirmelere göre, Batı Akdeniz, Güney Ege, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Erzurum, Muş, Bingöl, Gümüşhane, Bayburt, Tokat, Sivas, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Uşak, Afyonkarahisar, Konya, Bursa, Yalova ve İstanbul çevreleri ile Adana'nın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

‘Son 20 Senenin en soğuk kışı’ sözlerinin sahiplik ettiği öne sürülen Hava durumu Merkezi Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse başkaldırı etti: “Bu sözü ben söylemedim. Ocak sonunda kış tümünün başlayacak, mart bitimine kadar sürecek”

Ahmet Köse, son 20 yılın en soğuk kışının yaşanacağına dair sözlerin kendisine ait olmadığını belirterek açıklamalarının dikkat çekmek amaçlı değiştirildiğini söyledi ve şunları ifade etti: "23 yıl aradan sonra İstanbul'da da yılbaşında Kar yağışı görüldü' dedim.

Hatta 'Datça ve Hatay'da bile Kar görülüyor' dedim. Ayrıca esas kışın yeni başladığını, zaten İstanbul'da da kışın ocak sonundan itibaren mart ayına kadar etkili olduğunu ifade ettim. 'Son 20 yılın en soğuk kışı' diye bir ifade kullanmadığımı söyleyerek bunu düzelttirdim ama yanlış olan yayıldı.

"20 GÜN BİLE SOĞUK YOK"

Meteoroloji Mühendisi Prof. Dr. Orhan Şen de "Bırakın 20 yılı, son 20 günün soğuğu bile olmaz. Ayın 30'undan önce de İstanbul'da Kar olmaz. Anadolu'da ise Kar zaten her zaman olduğu gibi yağar'' dedi. Orhan Şen, bu hafta içinde yoğun sis yaşanacağını kaydetti. Meteoroloji yetkilileri, gelecek hafta sıcaklıkların mevsim normallerine döneceğini açıkladı. 
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sisli 9
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 7
İzmir: Az bulutlu ve açık 14
Adana: Az bulutlu ve açık 14
Antalya: Az bulutlu ve açık 16
Konya: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sisli 6
Samsun: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu 10
Trabzon: Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 10
Erzurum: Parçalı çok bulutlu, kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 1
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sisli 7
Bu hafta yurt genelinde sıcaklıklar 2 ila 3 derece artacak hafta sonu özellikle Marmara ve Ege'de sis görülecek ve yeni haftayla birlikte sıcaklıklar azalacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!