Özgecan eyleminde akıl almaz açıklama

Mersin’in Tarsus ilçesinde katledilen Özgecan Aslan’ın başına gelenleri protesto etmek amacıyla Kocaelili kadınlar bir eylem düzenledi.

GİRİŞ 17.02.2015 03:10 GÜNCELLEME 17.02.2015 05:41
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

İzmit Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenen eyleme protesto amacıyla siyah giyinerek gelen kadınlar, faillerin cezalandırılmasını istedi. Eylemde kadınlara çağrıda bulunan Cihat Biçer isimli genç, ''Bende bir ananın evladıyım. Her erkeğin olduğu gibi bizimde bazı ihtiyaçlarımız muhakkak var. Ama önemli olan bu ihtiyaçları normal bir aile evladına, namusuna düşkün bir aile ferdine yapılmasını kınıyoruz'' şeklindeki sözleri kadınların büyük tepkisine neden oldu.

KADINLAR ÇİLEDEN ÇIKTI

Alandaki kadınlar Biçer’in derhal alanı terk etmesi gerektiğini belirtirken bir kadının, ''Ne demek erkeklerin ihtiyaçları, ne demek namuslu namussuz ayrımı, suyla sabunlar git gider ihtiyaçlarını'' şeklindeki sözleri eyleme damgasını vurdu. Tepkilere kulak asmayan Cihat Biçer’in bu kez de ''Özgecan için bir şarkı söyleyelim. Ben söyleyeyim, siz benden sonra tekrar edin'' sözleri alandaki kadınları çileden çıkartan son nokta oldu.

Biçer’den özür dilemesini ve alanı terk etmesini isteyen kadınlar alkışlarla Cihat Biçer’i protesto etti. Kadınlar daha sonra yaşanan olaya tepki göstermek amacıyla Cumhuriyet Parkı'ndan Anıtpark'a kadar yürüdü.

Yürüyüş esnasında sloganlar ve alkışlarla yaşanan olayı protesto eden kadınlar daha sonra dağıldı. 

YORUMLAR 22
  • Güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Amaç dikkat çekmek delikanlıysanız 100 kişi toplanın oturun meclisin önüne idam ,hadım birgünde çıkar.amaç laylaylom.
    Cevapla
  • tuncay 9 yıl önce Şikayet Et
    ahh bayanlar..bari yüzünü biraz çizseydiniz yaa..
    Cevapla
  • Vatansever 9 yıl önce Şikayet Et
    IQ düşük!!!
    Cevapla
  • Zafer 9 yıl önce Şikayet Et
    Komedi yav.
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede İslamın gerilemesi cumhuriyetle başlamıştır. islamı yasaklamak için ellerinden geleni yaptılar,özellikle İnönü zamanında..köyde camiilerde toplu namaz kılınıyor mu,ezan okunuyor mu diye jandarmalar gönderirlermiş,rahmetli amcam başta olamk üzere köyün büyüklerinden hep dinlemişimdir..yeraltına inince,kuran yasaklanınca bizde Müslümanlık kulaktan dolma gelişti yeni yetmeler,cahil yarım hocalara kaldı bu işler..Çünkü gerçek alimler ya zindanda,ya takipte idi..Bizde Müslümanlık bir anane..o kadar çok şeyi islam zannediyoruz ki!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor