Tut Elimi Edirne Derneği protokolü yemekte buluşturdu

Tut Elimi Edirne Derneği geliri yardıma muhtaç çocuklar için kullanılmak üzere yemek organize etti.

Tut Elimi Edirne Derneği protokolü yemekte buluşturdu
Tut Elimi Edirne Derneği protokolü yemekte buluşturdu
GİRİŞ 03.03.2015 09:18 GÜNCELLEME 03.03.2015 09:18

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı kuruluşlarda ve çocuk evlerinde kalan Korunmaya Muhtaç Çocukların sosyal moral ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması, eğitim desteğinin sağlanması ve çocukların topluma daha rahat entegrasyonunun sağlanması amacıyla kurulan Tut Elimi Edirne Derneği'nin yemeği il protokolünün ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Çocuklar yardım sağlanması da amaçlanan yemeğe Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Adalet Komisyonu Başkanı Tayyip Özdurmaz, Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş’ın eşleriyle katıldığı yemeğe Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu'nun yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, iş adamı ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Dernek Başkanı avukat Şule Yörük, yemekte yaptığı konuşmada, “Bizim inancımızda komşusu açken tok yatan bizden değildir düşüncesiyle yola çıktık. Çocuklarımızın tüm ihtiyaçları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca karşılanmaktadır. Ancak bizler çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu aile şefkatinin yaşatmak, onların yanında olduğumuzu hissettirmek ve onların ellerinden tutarak küçük sevgi dokunuşları yapmak en büyük arzumuzdur” dedi.

Derneğin aynı zamanda isim babası olan Edirne Valisi Şahin de yaptığı konuşmada “ Hepimiz bir zamanlar çocuktuk, bir çocuk Dünya’ya gelirken hangi anadan, hangi babadan, hangi ülkede, hangi ırktan dünyaya geleceği bizim elimizde değildir. Çocuk doğduktan sonra Anne-Babası yoksa artık onun sahibi devlettir. Bizler buradaki çocuklarımızın dertlerine derman olmak ve Sosyal devletin birer parçası olduğumuzu hissettirmek için buradayız. Kimsesizlerin kimsesi olmak için buradayız" diye konuştu.

Çocuk Evlerinde kalan çocuklarımızın dilekleriyle süslenen dilek ağacı büyük ilgi görürken Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Yörük’ün katkılarıyla Sofya Büyükelçiliği, Burgaz ve Filibe Başkonsolosluğu’nun kermes için sağladığı ürünler ilgi gördü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak