"AtademiX" ilk sertifikalarını verdi

Atatürk Üniversitesi tarafından kurulan "AtademiX" çalışmasına katılan kursiyerler Osmanlıca, Arapça, Bioistatistik derslerini tamamlayarak sertifikalarını aldı

"AtademiX" ilk sertifikalarını verdi
"AtademiX" ilk sertifikalarını verdi
GİRİŞ 17.03.2015 17:53 GÜNCELLEME 17.03.2015 17:53

Atatürk Üniversitesi tarafından hayata geçirilen "AtademiX" çalışması sayesinde, Osmanlıca, Arapça, Bioistatistik derslerini online ortamda ücretsiz olan katılımcılar sertifikalarını aldı.

Üniversite yönetiminin, Yunus Emre'nin "Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil" felsefesiyle uygulamaya koyduğu "AtademiX Projesi" kapsamında, Osmanlı Türkçesi'ne giriş, Arapça'ya giriş ve Bioistatistiğe giriş derslerine katılan yaklaşık 3 bin kişi dersleri tamamladı.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Mavi Salon'da düzenlenen AtademiX Tanıtım ve Katılım Belgesi Takdim Programında, Atatürk Üniversitesi'nin kuruluşunda bir bölge üniversitesi olarak düşünüldüğünü belirtti.

Koçak, Atatürk Üniversitesi'nin "bölgesine hizmet etsin, bölgesinden ülkesine, ülkesinden insanlığa hizmet götürsün ve bu bölgeyi kalkındırsın" diye kurulduğunu anlatarak, "Her üniversite kurulurken bir kurulma gayesi var. Ama Atatürk Üniversitesi farklı. Bu farklılıklardan birisini de bugün yaşıyoruz. Bir meslekte ilerlemek isteyen, öğrencilerimiz önce kitap okurlar, o konuda eğitim almış kişilerin yanına giderler ve öğrenmek isterler. Öğrendikten sonra da kendilerini ispat etmek ve öğrendiklerini aktarma ihtiyacı hissederler" şeklinde konuştu.

"AtademiX" programında gönüllülük esasının temel alındığını vurgulayan Koçak, ders veren öğretim görevlileri gibi ders alan katılımcıların da gönüllü olduğunu söyledi.

Açıköğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Karaman, projenin ücretsiz olduğunu ve katılım için eğitim düzeyi aranmadığını belirtti.

Erzurum dışından da 56 ilden katılım olduğunu dile getiren Karaman, "her yaş ve meslek grubundan katılımcımız oldu. Özveri ile projeye destek veren öğretim üyelerimize teşekkür ederim" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara belgeleri verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak