Başsavcı'dan Kocasakal'a tepki!

İstanbul Barosu başkanı Ümit Kocasakal, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ile görüştü.

GİRİŞ 06.04.2015 11:10 GÜNCELLEME 06.04.2015 17:59
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda avukatların "aranarak içeri alınmaya" ilişkin geçtiğimiz hafta yaşananların ardından İstanbul Barosu başkanı Ümit Kocasakal sabah saatlerinde adliyeye geldi.

Kocasakal, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ile görüştü. Görüşmenin ardından Başsavcı Salihoğlu ve Kocasakal adliyenin C kapısındaki avukatların adliyeye giriş yaptığı noktaya geldi. Burada çipli avukat kartını okutup kapı dedektöründen geçerek adliyeye giriş yapan bir avukatla ayaküstü sohbet etti.

SALİHOĞLU: BİZ DE ÇİPLİ KARTIMIZI OKUTACAĞIZ

Başsavcı Hadi Salihoğlu, "Sizin çipli kartınız var mı? İlk önce çipli kartı okutacağız. Bizde okutacağız. Bakın benim de çipli kartım var. Bu bir arama değil önleme" diyerek cüzdanındaki savcı kimliğini gösterdi.

"BİZİ ARAYACAKLARSA HAKİM SAVCILARI DA ARAYACAKLAR"

Bu sırada araya giren Kocasakal, "Allah korusun buraya girilirse bir bomba patlasa bizim meslektaşlarımız da zarar görecek. Çantanın içine bakmayacak kimse. O bizim kırmızı çizgimiz. Bu x-ray cihazından geçme bir tarama, arama değil. Aramaya müsaade etmeyiz. Bizi arayacaklarsa hakim savcıları da arayacaklar" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 15
  • HACI ALİ 2 9 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul Baro Başkanı Doçent Ümit KOCASAKAL aslında Avukat da değildir Bahçeşehir Üniversitesinde öğretim görevlisidir. Böyle bir zihniyet ode ki adamın yetiştirdiği Hukukçuların nasıl adil olup, adalet dağıtacağı da muammadır.
    Cevapla
  • HACI ALİ 2 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir çok avukatın, mahkeme salonlarına silahla girilmesi yasak olduğunu bildikleri halde, müvekkillerine ait silahı kendi çantasına koyarak adliyeye girişlerini sağladığı herkes ce malum. Hal böyle iken Sözde hukuku temsil eden ve gayri resmiyetleri olan serbest meslek erbabı Avukatların aranmasına engel teşkil eden nedir. Neden gocunuyorlar. Bu resmen İdeolojik provokayondur.
    Cevapla
  • HACI ALİ 2 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir hukuk adamı.Baro ideolojik kisve halini almış, Bizim dediğimiz olacak mantığıyla hareket ediyorlar.Avukatların dokunulmazlıkları nereden geliyor. Güvenlik tedbiri olarak yapılan kontrollerden rahatsızlıkları nedendir. Oraya giren herkesin tutuklusundan şahidine, hakiminden savcısına, mübaşirinden, dinlemeye gelenlerine kadar herkesin güvenliği için yapılmaktadır."Kontrol itimata, İtimat da kontrole engel olamaz"
    Cevapla
  • gülsen 9 yıl önce Şikayet Et
    terör boş durmuyor, fırsat vermemek için hakım savcı avukat çalışan personel giriş çıkış yapan herkes önemli kurumların tamamında aranmaya,x-raydan geçmeye itiraz etmesin,olay çıkarmasın,teroristler bu kimlikleri kullanarak burulara girebiliyor, kimliğinizi kisvenisi kullandırmayın bu tedbire seve seve destek verin, canınızı, ülkenizi seviyorsanız, sevmiyorsanız başka....
    Cevapla
  • aruda 9 yıl önce Şikayet Et
    işi öyle sulandırıyorsunuz ki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber