Eğitimciler, "Öğretmenin Kimyası" projesiyle buluştu

Liselerde kimya eğitimi ve bilimine olan ilgiyi arttırmayı amaçlayan "Öğretmenin Kimyası Projesi" her geçen gün büyüyor.

Eğitimciler, "Öğretmenin Kimyası" projesiyle buluştu
Eğitimciler, "Öğretmenin Kimyası" projesiyle buluştu
GİRİŞ 19.04.2015 19:48 GÜNCELLEME 19.04.2015 19:48

Dow Türkiye ile Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) iş birliğiyle ülke çapına yayılan projenin 4. Faz atölye çalışmaları Gaziantep'te bir otelde gerçekleştirildi.

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, projenin öğretmen ve öğrenciler açısından önemine işaret etti.

Projenin kendilerini de heyecanlandırdığını belirten Yanmaz, şunları kaydetti:

"İstanbul'da 3 kez yapılan proje çalışmalarının Anadolu'daki ilk durağı Gaziantep oldu. Türkiye'de en fazla ihracat gerçekleştiren 10 il arasında 6. sırada yer alan Gaziantep'e bu önceliğin verilmesi ilimizin kimya alanındaki önemini ve potansiyelini ortaya koymaktadır. İlimizin kimya alanında yükselmesinde kimya öğretmenlerimize büyük sorumluluk düşmektedir."

Dow Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü İhsan Necipoğlu da Türkiye'nin, fen okur yazarlığında, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) ülkeleri arasında en alt sıralarda yer almasının kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Ülkelerin gelişmesinde eğitim ve bilim alanlarına verilen değerin bugün daha iyi anlaşıldığını aktaran Necipoğlu, proje ile okullardaki fen okur yazarlığı ortalamasının üst seviyelere çekilmesine katkı vermeye çalıştıklarını anlattı.

Necipoğlu, "Gerçekleştirdiğimiz proje, kimya ve fen öğretmenlerinin bilgi ve vizyonlarını geliştirebilmeleri ve edinimlerini öğrencileriyle paylaşabilmelerine olanak sağlıyor. Projedeki en büyük hedefimiz okullarda kimya ve fen bilimine olan ilgiyi artırmanın yanı sıra başarı ortalamasının da yükseltilmesine katkıda bulunmaktır. Projemiz sayesinde bugüne kadar 20 bini aşkın lise öğrencisine ulaşmayı başardık" ifadelerini kullandı.

ÖRAV Genel Müdürü Selman Behmuaras ise çağın eğitim anlayışında fen, teknoloji, mühendislik ve matematik dallarının yaratıcı, yönlendirici, motive edici ve ilgi çekici bir eğitim metodolojisiyle öğrencilere aktarılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Behmuaras, Türkiye ile yürütülen proje sayesinde öğretmenlerin bu alanları öğrencilerine hem sevdirmelerini hem de STEM okuryazarlığı bilincini aşılamalarını hedeflendiğini kaydetti.

Dow ile Öğretmenin Kimyası Projesi atölye çalışmalarına katılan kimya ve fen öğretmenlerinin, edinimlerini okullarında öğrencileriyle paylaşıp sürdürülebilir bir kimya kulübü kurulması için de teşvik edici olmaları bekleniyor.

Öğretmenin Kimyası Projesi, eğitimlerine Gaziantep'in ardından Karadeniz Bölgesi ve Ankara'da devam edecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı