Çorum'a 3 milyonluk altyapı yatırımı

Çorum Belediyesince kentte su baskınlarını en aza indirmek için belirlenen noktalarda 3 milyon lira değerinde altyapı yatırımının gerçekleştirileceği bildirildi

Çorum'a 3 milyonluk altyapı yatırımı
Çorum'a 3 milyonluk altyapı yatırımı
GİRİŞ 06.05.2015 16:09 GÜNCELLEME 06.05.2015 16:09

Ccedil;orum Belediyesince kentte su baskınlarını en aza indirmek için belirlenen noktalarda 3 milyon lira değerinde altyapı yatırımının gerçekleştirileceği bildirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, yaptığı açıklamada, su baskınlarının önüne geçmek için başlattıkları alt yapı yatırımı kapsamında 2 bin 700 metrelik alanda yağmu suyu hattının döşeneceğini belirtti.

Belediyenin şu ana kadar en büyük yağmur suyu hattı ihalesinin gerçekleştirildiğini ve yatırımın 3 milyon lira değerinde olduğunu ifade eden Zahir, "Yapılacak olan yatırımla Cengiz Topel Caddesi, Bahabey Caddesi, Gazi Caddesi ve İnönü Caddeleri ile sokaklarından toplanan yağmur suları Kuruköprü mevkisindeki dereye aktarılacak. Böylece Çorum'un en işlek caddelerinde yağmur sonrası su birikintisi ve olası su baskınlarının önüne geçilmiş olacak. Ayrıca yağmur suyu hattı ile Akşemsettin Caddesi'ni de su baskınlarından kurtarmış olacağız" dedi.

Zahir, 5 ay sürecek çalışmaların ardından bölge halkının rahat bir nefes alacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak