Malatya TSO ile İSO arasında kardeşlik protokolü imzalandı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile İstanbul Sanayi Odası (İSO) arasında kardeşlik protokolü imzalandı.

Malatya TSO ile İSO arasında kardeşlik protokolü imzalandı
Malatya TSO ile İSO arasında kardeşlik protokolü imzalandı
GİRİŞ 22.05.2015 17:28 GÜNCELLEME 22.05.2015 17:28

TSO'da gerçekleştirilen toplantıda konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'nın birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir olduğunu, her dönemde çok büyük değerler yetiştirdiğini söyledi.

Barış ve çözüm sürecinden sonra yerelin güçlendirilmesi adına birçok adımların atılabileceğini belirten Çakır, "Türkiye'nin gelmiş olduğu noktaya baktığımız zaman belirli bir noktada bir üst lige geçmekte zorlanıyor. Bir kere yerelden kalkınmanın yakalanması gerekiyor. Bununla ilgili geçtiğimiz yıl içerisinde büyük bir reform yapıldı. Büyükşehir belediyelerinin bütün il genelinin büyükşehir kapsamına alınması. Dolayısıyla bu aslında ilk adımdı. Bizim temel amacımız çıkan bu yasanın içerisinin doldurulması ve yetkiler verilmesi. Bunun için de ülkemizdeki süreci birlikte yaşıyor, görüyoruz" diye konuştu.

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay da odalarında Malatya'nın çok kıymetli elçileri bulunduğunu kaydetti. Türkiye'nin çeşitli illerinde yatırım yapan birisi olarak Malatya'nın değişimini yakından takip ettiğini dile getiren Okyay, "Buradaki değişim ve gelişim beni etkiliyor. Gerek şehircilik anlamında gerek buradaki yatırımların çeşitlenmesi adına bizi umutlandırıyor. Malatya'nı tarım ürünlerindeki ihracatları ve tekstildeki başarılarıyla biliyoruz. Ama görüyoruz ki, Malatya'daki sanayi çeşitliliği artıyor ve sanayi derinleşiyor. İnşallah yeni açılan sanayi bölgeleri de bereketli bir şekilde faaliyetlerine devam eder ve istihdam yaratmaya katkı sağlar" dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya'nın sanayiyle çok geç tanışan bir kent olduğunu belirterek, "Malatya 1985 yılında rahmetli merhum Turgut Özal ile sanayiyle tanışan bir ilimiz ama o yıllardan 2002 yılına kadar sanayileşme noktasında ciddi bir çaba ve gayret sarf etti. 2002 yılından sonra da yine sanayileşme noktasında ciddi gayretleri olan, hala bu gayretleri üst düzeye çıkarmak için mücadele eden bir kentimiz. 1990 yılına kadar tarım ağırlıklı bir kentti. 1990'dan sonraki sanayileşmeyle artık sanayiden de söz etmeye başladık. Malatya jeopolitik konumu itibariyle doğunun batısı, batının da doğusu konumunda. Yani geçiş noktasında yer alıyor" ifadelerini kullandı.

Törene, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Malatya'da bulunan esnaf odaları başkanları katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı