Vali'den sert sözler: Hepiniz gebereceksiniz

şehit edilen geçici köy korucusu Abdulbari Gül’ün cenaze töreninde konuşan Vali Işın, çok sert teoki gösterdi.

Vali'den sert sözler: Hepiniz gebereceksiniz
Vali'den sert sözler: Hepiniz gebereceksiniz
GİRİŞ 26.05.2015 20:25 GÜNCELLEME 26.05.2015 20:25
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Van’ın Erciş İlçesi’nde uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen geçici köy korucusu Abdulbari Gül’ün cenaze töreninde konuşan Ağrı Valisi Musa Işın, "Hani siz Kürtleri savunuyordunuz? Siz 1984 yılından beri Kürtler’i öldürüyorsunuz. Eğer bu ülkede Kürt sorunu varsa, niye Kürtleri öldürerek bu işe başladınız?" dedi.
 
Erciş’te dün saat 10.40’da örgüt mensubu S.C.’nin silahlı saldırısında hayatını kaybeden geçici köy korucusu 50 yaşındaki Abdulbari Gül için Ağrı İl Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törende konuşan  İl Jandarma Komutan Vekili Albay Bilal Güvenir, Abdulbari Gül’ün 26 Ağustos 1994’te Diyadin ilçesi Atadamı köyünde geçici köy korucusu olarak göreve başladığını, görev yaptığı süre içerisinde birçok başarılı operasyonlara katılarak kahramanlık gösterdiğine işaret etti. Daha sonra Vali Musa Işın ise şunları söyledi:
 
 DAĞLARDA SÜRÜNECEK, GEBERECEKSİNİZ
 
"30 yıldan fazladır bu ülkeye ihanet eden bu terör örgütü dün çok sevdiğimiz bir kardeşimizi aramızdan alarak şahadetine sebep olmuştur.  Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi her zaman bu şahadet mertebesine ulaşmak için dua etmiştir. Ben burada PKK ve PKK’nın kollarına, onun sempatizanlarına seslenmek istiyorum. Bugün burada şehit ettiğiniz kişi 13 çocuğunu arkada bırakarak gitti. Çok mu rahatsınız, elinize ne geçti, kime faydası oldu? Hani siz Kürtler’i savunuyordunuz? Siz 1984 yılından beri Kürtler’i öldürüyorsunuz. Siz Kürt köylerini yakarak 30, 40, 50 kişiyi öldürerek bu işe başladınız. Eğer bu ülkede Kürt sorunu varsa niye Kürtler’i öldürerek bu işe başladınız? Niye hala Kürtler’i öldürüyorsunuz? Niye Kürt çocuklarını yetim bırakıyorsunuz? Niye Kürt ailelerinin ocaklarına ateş bırakıyorsunuz? Siz kimin adına çalışıyorsunuz? Sizin Kürtler’in adına çalışmadığınızı çok iyi biliyoruz. Eğer öyle olsaydı siz Kürtler’i öldürmezdiniz. Siz dağlarda sürüneceksiniz, gebereceksiniz. Bu örgütün siyasi koluna da burada seslenmek istiyorum: Sizin bu şehit ailesine acaba söyleyebilecek bir sözünüz var mıdır? 13 yetime söyleyecek herhangi bir sözünüz var mıdır? Hani siz barışçıydınız, hani demokrattınız, hani barış güvercinleri uçuruyordunuz? Neredesiniz? Siz bu şehit ailesine ve yetimlere ne diyeceksiniz? Korucu ailesi ve çocukları bize emanettir. Onları hiçbir şekilde yalnız bırakmayacağız. Maddi ve manevi bütün şehitlerimizin yanında olacağız. Onların acısı 76 milyonun acısıdır. Kederleri 76 milyonun kederidir."
 
Abdulbari Gül’ün cenazesi Nurettin Atmaca Camisin kılınan namazın ardından Diyadin İlçesindeki Asri mezarlıkta toprağa verildi.

YORUMLAR 12
  • Musa 8 yıl önce Şikayet Et
    Şehidimize Allah rahmet eylesin.Kalan yetimler milletimize emanet.Böyle bir Valinin Allah'ına kurban.Sayın valim Allah sizden de razı olsun.İman erleri bu itlerin üstesinden gelecek inşallah.
    Cevapla
  • ebzer 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun hakkı korkmadan söyleyene.. İşte aradığım vali bu..
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcınız olsun.Huzur için kararlılık çok önemli.Teşekkür ediyoruz tebrik ediyoruz..dualarımız sizinle Allah muhafaza etsin
    Cevapla
  • abdulbari.. 8 yıl önce Şikayet Et
    evet dağlardan geldiler dağlarda GEBERECEKLER çünkü bunların başıda itiraf etti ERMENİLERİN BAYRAĞINI TAŞIYORLAR..
    Cevapla
  • erdogan 8 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun hala bu duygu düşünceleri taşıyan valilerde varmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı
Yerel seçim; Panorama; Son durum