27 Mayıs askeri darbesinin 55. yılı

AK Parti Çanakkale Milletvekili Kaşdemir: "Bugün darbe özlemi içinde olanlar yine var. Millet iradesini yok sayıp, ülkeye kendi hırsları istikametinde yön çizme sevdası içinde olanlar yine var. Ama hamdolsun AK Parti iktidarı ile ülkemiz demokrasi yolunda önemli mesafeler katetti, yol almaya da devam ediyor"

27 Mayıs askeri darbesinin 55. yılı
27 Mayıs askeri darbesinin 55. yılı
GİRİŞ 27.05.2015 14:41 GÜNCELLEME 27.05.2015 14:41

AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, bugün darbe özlemi içinde olanların bulunduğunu belirterek, "Millet iradesini yok sayıp, ülkeye kendi hırsları istikametinde yön çizme sevdası içinde olanlar yine var. Ama hamdolsun AK Parti iktidarı ile ülkemiz demokrasi yolunda önemli mesafeler katetti, yol almaya da devam ediyor" ifadesini kullandı.

Kaşdemir, 27 Mayıs askeri darbesinin 55. yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 55 yıl önce Türkiye'ye çok ağır bir bedel ödeten darbenin yaşandığını bildirdi.

Bu darbenin Türk demokrasi tarihinde yaşanan travmaların başlangıcı olduğuna işaret eden Kaşdemir, şunları kaydetti:

"Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı ve Çanakkale Milletvekili Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idamları toplumsal tarihte derin bir iz ve kara bir leke bırakmıştır. Bugün darbe özlemi içinde olanlar yine var. Millet iradesini yok sayıp, ülkeye kendi hırsları istikametinde yön çizme sevdası içinde olanlar yine var. Ama hamdolsun AK Parti iktidarı ile ülkemiz demokrasi yolunda önemli mesafeler katetti, yol almaya da devam ediyor. AK Parti'nin yaptığı reformlar ve milletin dik duruşu sayesinde milli irade hiç olmadığı kadar güç kazandı. 27 Mayıs'tan bugüne kalan izler olduğunu hepimiz biliyoruz. Son olarak paralel yapının 17 ve 25 Aralık darbe girişimi, 27 Mayıs zihniyetini yeniden canlandırma, seçilmiş hükümeti devirme isteğinin tezahürüydü. Milletin iradesine ve demokrasiye çok sıkı şekilde sahip çıkmasıyla bu tehlikeyi bertaraf ettik. İnanıyoruz ki bu aziz millet iradesine sahip çıktıkça bundan sonrada demokrasimiz güç kazanmaya devam edecektir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak