Aslanapa Kureyşler Barajı'nda sona yaklaşıldı

Aslanapa ilçesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaptırılan Kureyşler Barajı, yüzde 80 olarak fiziki olarak tamamlandı.

Aslanapa Kureyşler Barajı'nda sona yaklaşıldı
Aslanapa Kureyşler Barajı'nda sona yaklaşıldı
GİRİŞ 28.05.2015 18:30 GÜNCELLEME 28.05.2015 18:30

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre iki aşamadan oluşan projenin baraj sulamasının tamamlanması ile 25 bin 530 dekar zirai araziye, sulama suyu sağlanacağı belirtildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da yakından takip ettiği projenin yüzde 80 fiziki gerçekleşme sağlandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Baraj inşaatında 230 metre tünel inşaatı, tünel enjeksiyon işleri, dolusavak imalatı ve cut-off kazısı tamamlanarak, derivasyon işlemi gerçekleştirildi. Ayrıca, barajın gövde enjeksiyon çalışmaları da bitirildi. Temelden yüksekliği 44,5 metre, göl hacmi de 25,7 milyon metreküp olan baraj merkezi, kil çekirdekli kaya dolgu gövde tipinde inşa ediliyor. Gövde dolgusu inşaatının yüzde 62'ye ulaştığı Kureyşler Barajı'nda yıl sonu itibariyle inşaat çalışmaları tamamlanacak. Ayrıca, baraj gölü altında kalan ve halen çalışmaları devam eden Kültür Varlıkları kurtarma kazı çalışmalarının tamamlanmasına takriben de barajda su tutulma işlemine başlanacak. Projenin diğer bir ayağı olan ve eylül ayında inşaat ihalesi yapılacak olan Kureyşler Barajı Sulaması'nın da tamamlanması ile de 25 bin 530 dekar zirai araziye sulama suyu sağlanacak. Sulama sisteminin toplam şebeke uzunluğu 55 bin 530 metre olacak."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anlaşma sağlandı! Alex de Souza yeniden Türkiye'de
Tekirdağ'da skandal görüntü! Belediye aracıyla dereye atık