Beyşehir Müftüsü Erdoğan'dan "israf" uyarısı

Beyşehir İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan, ramazan ayında toplu iftar sofralarında yaşanan israf konusunda uyarılarda bulundu.

Beyşehir Müftüsü Erdoğan'dan "israf" uyarısı
Beyşehir Müftüsü Erdoğan'dan "israf" uyarısı
GİRİŞ 30.06.2015 12:38 GÜNCELLEME 30.06.2015 12:38

Erdoğan, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, toplu iftar sofralarında ciddiye alınması gereken bir israfın olduğunu söyledi.

Ramazan ayında yiyemeyeceğimiz kadarını sofraya doldurup, yiyebildiğimizi yiyip kalanını dökmenin yanlış bir davranış olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"İftar sofralarımızda israfa meydan vermeyecek şekilde mutlaka zenginle orta sınıf ya da muhtaçlar bir arada bulunmalıdır. Ayrıca, sofrada yenilip içilip çekilip gidiliyor, bu da doğru bir davranış değil. Daha önceden oturulacak, sohbet edilecek, hemhal olunacak, önce ruhlarımız tanışacak, gönlümüz barışacak, sonra Allah bize lütfettiği maddi imkan neyse bölüşeceğiz. Birbirimizden habersiz geliyoruz, oturuyoruz, yiyor içiyoruz, çekip gidiyoruz, bu sadece karın doyurmaktır. Ramazanın bereketi nerededir? Kaynaşmadır, tanışmadır, birbirine dua etmedir, birbirine karşı ilgi duymaktır ve sonuç itibarıyla karşılıklı bir iletişim kurulmasıdır. Ramazan ayı bunu sağlayacak günlerdir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor