Ermenistan’la inek protokolü gerçekleşti

Kars’ın Arpaçay ilçesinde Türkiye-Ermenistan sınırını oluşturan Arpaçay Nehri'ne girerek komşu ülkeye geçen inek, protokolle teslim edildi.

Ermenistan’la inek protokolü gerçekleşti
Ermenistan’la inek protokolü gerçekleşti
GİRİŞ 03.07.2015 12:56 GÜNCELLEME 03.07.2015 12:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Arpaçay İlçesine bağlı Halimcan Köyüne ait büyük baş hayvanları otlatan çobanın sopa ile dövdüğü inek, geçen 29 Haziran günü Türkiye-Ermenistan sınırını oluşturan Arpaçay Nehri'ne girdi. Akıntıda sürüklenen ineği, Ermenistan sınırındaki askerler suya atlayarak kurtardı ve kendi taraflarına götürdü.

Halimcan Köyü'nden Engin Karadağ, çobanın bilgi vermesi üzerine Emrenistan’a geçen ineğini almak için Digor Kaymakamlığı'na başvurdu. Bunun üzerine Digor Kaymakamı İsa Bolat, 2 Temmuz günü alıkonulan ineğin geri verilmesi için Ermenistan sınır yetkilileri ile görüştü. Yapılan protokolün ardından Ermenistan askerleri, ineği Arpaçay Nehri'nin kenarına getirdi.

Boynuna ip geçirilen inek, Arpaçay Nehri'ni geçmek istemeyince ip, karşı kıyıya atıldı. Türk tarafındaki ineğin sahibi ve yakınları, suya girerek iple ineği nehirden Türkiye tarafına çekti. Nehrin azgın suyunda bir ara boğulma tehlikesi geçiren ineğine kavuşan Engin Karadağ, şunları söyledi: "İneğim çobanın şiddeti yüzünden Arpaçay Nehri'ne girerek karşı tarafa geçiyor. O günün akşamı çoban gelip ineğin Ermenistan topraklarına girdiğini bildirdi.

Ben de gidip kaymakam beyle görüştüm ve ineğimin Ermenistan’dan alınarak bana verilmesini istedim. Kaymakam Bey, protokol görüşmeleri ile ineğin iadesini sağladı. Ben de 3 gün sonra ineğime kavuştum. İneğime kavuştuğum için çok mutluyum."

YORUMLAR 3
  • yolcu 8 yıl önce Şikayet Et
    Deger bilmek ancak degerli insanlarin isidir vefasizlar anlamazlar
    Cevapla
  • Fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    Komik ve mutlu sonla biten hadise. :)
    Cevapla
  • SivasLı 8 yıl önce Şikayet Et
    ah ülkem, askerim, kaymakamım, polisim... Sizin değerinizi bu bölge halkı anlamadı ya yazıklar olsun onlara...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!