Turizm merkezlerinden bayram dönüşü başladı

Yerli ve yabancı turistlerin tatil için tercih ettiği Muğla'nın Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçelerinde trafik yoğunluğu oluştu

Turizm merkezlerinden bayram dönüşü başladı
Turizm merkezlerinden bayram dönüşü başladı
GİRİŞ 19.07.2015 16:41 GÜNCELLEME 19.07.2015 18:01

 Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yerli turist yoğunluğu yaşanan Güney Ege'nin gözde tatil merkezleri Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye'de dönüşlerin başlamasıyla karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

Bayramda binlerce kişinin tatilini geçirdiği kıyı kesimlerde dönüş yolculuğunun başlamasıyla trafik yoğunluğu arttı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri de sabah saatlerinden itibaren turizm merkezlerinin gidiş ve dönüş istikametlerinde trafik uygulaması başlattı. Turistik ilçeler Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye'ye giden karayollarına çok sayıda sabit radar yerleştirildi, ekipler hız, alkol ve emniyet kemeri kontrollerini artırdı. 

Bayram için Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçeleri ile Akyaka Mahallesi'ni tercih eden yerli ve yabancı turistlerin 4 günlük tatilin sona ermesinin ardından yollara düşünce, özellikle İzmir güzergahında trafikte yoğunluk yaşandı.

Tatillerini Bodrum ve çevresinde geçirenlerin dönüş yolcuğu nedeniyle Bodrum-Milas karayolunun Üçyol mevkisinde araç konvoyu 1 kilometre uzunluğa ulaştı.

Karayolları ekipleri sıkışıklığı gidermek için kavşaktaki sinyalizasyon uyarılarını iptal etti. Trafik ışıklarının devreden alınması sonucu konvoy uzunluğunda azalma meydana geldi. Kavşakta kazaların önüne geçebilmek için polis ekipleri görev yapıyor.

Trafik ekipleri güzergahlarının belirli bölgelerinde önlem alarak sürücülerin güvenli seyahat etmelerine yardımcı oldu. 

Bölgeye özel araçlarıyla gelmeyen bazı tatilciler ise dönüş için otogarları tercih edince, buralarda da yoğunluk yaşandı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı