Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"Devlet, hizmet için vardır. Bütün memur ve bakanlar milletin hizmetkarıdır. Benim bakanlığım geçici ama önemli olan bu kubbede hoş bir seda bırakmaktır"

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:
GİRİŞ 31.07.2015 17:13 GÜNCELLEME 31.07.2015 17:13

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Devlet, hizmet için vardır. Bütün memur ve bakanlar milletin hizmetkarıdır. Benim bakanlığım geçici ama önemli olan bu kubbede hoş bir seda bırakmaktır" dedi.

Eroğlu, Kütahya Valiliğini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla "Ege Gelişim Projesi"ni hızlandırdıklarını söyledi.

Bu projeyi hayata geçirmek için 6 ay çalışma yaptıklarını belirten Eroğlu, "Kütahya'da 2019 yılına kadar neler yapabiliriz diye Gelişim Projesi hazırladık. Bu proje, tüm Ege Bölgesi'ni kapsıyor" ifadesini kullandı.

Eroğlu, Kütahya'da 296 tesis inşa edeceklerini, yatırımları arttırarak sürdüreceklerini anlattı.

Kütahya için 2019 sonuna kadar çok büyük projelerinin bulunduğunu dile getiren Eroğlu, "55 baraj, gölet ve sulama tesisi yapılacak. 6 içme suyu tesisi yapılacak. Tavşanlı ilçesinin içme suyu sorununu çözeceğiz. Buna benzer birçok proje yer alıyor" diye konuştu.

Hükümetin, vatandaşların derdiyle dertlenmesi gerektiğini vurgulayan Eroğlu, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İSKİ) genel müdürlüğünü yaptığı dönemi hatırlattı.

Marmara Depremi ve sonrasındaki dönem İSKİ'nin genel müdürlüğünü yürüttüğünü belirten Eroğlu, şunları kaydetti:

"İSKİ Genel Müdürlüğü olarak su, kanalizasyon, elektrik, doğalgaz ve diğer altyapılardan sorumlu afet yönetim grup başkanıydım. Deprem oldu, çocuklarımı emin bir yere bıraktım, acil bir ekip kurdum, saat 01.00'e kadar bütün altyapıyı tamamen çözdük. 01.00'den itibaren sistemi işletmeye başladık ancak öbür taraftan Yalova, Karamürsel, Kocaeli ve İzmit'te maalesef hükümet yoktu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak oraya gittik. Haberleşme yoktu, o durumu yönetmeye başladık. O zamanki hükümet, bir ay sonra oraya gidebildi. Biz İSKİ olarak hemen oraya gidebildik. Bölgeyi teftiş ettiğim sırada bir vatandaş yanıma gelerek elimi öpmeye çalıştı. Kendisine, 'Neden böyle yapıyorsun?' dedim. 'Bizler hizmet etmek için buradayız' dedim. Bana, 'Biz herhalde susuzluktan öleceğiz' dedi. 'Fakat 30 tonluk İSKİ tankerlerini görünce yüreğimize su serptiniz' dedi. Devlet, hizmet için vardır. Bütün memur ve bakanlar milletin hizmetkarıdır. Benim bakanlığım geçici ama önemli olan bu kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Biz, onu bırakmak için varız."

Daha sonra Kütahya Belediyesine geçen Eroğlu, kentte yürütülen çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'ndan bilgi aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...