Dikkat! Kudüs diye İsrail'i pazarlıyorlar!

Hac ve umre dönüşü misafirlerinize ikram için aldığınız hurmada nelere dikkat edilmeli?

Dikkat! Kudüs diye İsrail'i pazarlıyorlar!
Dikkat! Kudüs diye İsrail'i pazarlıyorlar!
GİRİŞ 06.10.2015 08:48 GÜNCELLEME 06.10.2015 08:53

Hac ve umre için kutsal topraklara gelen hacılar ibadetlerinden arda kalan zamanlarını arkadaşlarına ve akrabalarına hediyelik bakmak için alışverişte geçiriyor.

Hediyelik içinde en çok tercih edilen ise hurma oluyor.

Medine'de hurma alışverişi için de hurma bahçelerine giden Türk hacı ve umreciler, hem kutsal meyveyi dalında görmek hem de tazesini görerek alma şansı buluyor.

6 yıldır Medine'den bulunan ve kentte hurma piyasasının bilinen isimlerinden biri olmayı başaran Balıkesir'in Gönen ilçesinden Recai Yenimahalle'nin, işletmeciliğini yaptığı Gönenli Hurma Bahçesi de Tüklerin en çok ziyaret ettiği ve hurma alışverişi yaptığı yerlerden..

Recai Yenimahalle, Medine'ye gelen Türklerin hurma alırken nelere dikkat etmelerini şöyle anlatıyor:

Türklerin en çok tercih ettiği hurma cinsi Mebrum... Fazla talep olduğu için fiyatı da 35 Riyal'ı buluyor. Bir de Peygamber Efendimiz'in (s.a.s.) diktiği hurma ağacı olarak bilinen Acve var. Bunun fiyatı da mebruma göre oldukça yüksek. Vatandaşlarımız hurma alırken Mekke'den daha ucuz olan Medine'yi tercih etsinler. Çünkü burası hurmanın vatanı. İyi hurmanın altı ve üstü aynı olmalı. Yani boyut olarak aynı olmalı. Tezgahtan kendi alabiliyorsa almalı. Çünkü üstü başka altı başka oluyor. Buna dikkat etmeliler. 

Recai Yenimahalle, bir de Kudüs hurması diye aslında İsrail hurmasının satıldığını söylerken 'Özellikle Türkiye'de bazı çarşılarda bunlardan çok miktarda satılıyor. Alırken mutlaka sorsunlar. Hatta  bunlaın genetikleriyle oynanıyor. ikisi de aynı tür olan hurmayı yan yana koyduğumuzda ve karıncalarla test yaptığımızda karıncaların kimyasal olana değil doğal olana doğru geldiklerini görüyoruz' dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti