Kilis'te 4 polise usülsüzlük haberine tekzip

'Kilis'te 4 Polise 'usülsüzlük' soruşturması' haberimize ilişkin İbrahim Öztürk ve Kemal Kurt tarafından gönderilen tekzip metnidir.

Kilis'te 4 polise usülsüzlük haberine tekzip
Kilis'te 4 polise usülsüzlük haberine tekzip
GİRİŞ 06.10.2015 12:48 GÜNCELLEME 06.10.2015 12:48

17.09.2015 tarihli www.haber7.com.tr internet sitesinin "Kilis'te 4 Polise 'usülsüzlük soruşturması" başlıklı haberde ismimizin kullanıldığı yanlış bilgilendirmelere dayanan hususlara ilişkin olarak ,kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere, aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Haberde kullanılan iddialar açıkça gerçeğe aykırıdır, yalandır iftiradır. 17-25 Aralık sürecinden sonra iktidar partisi mensuplarınca ve iktidara yakın belli bir medya grubu tarafından 'paralel yapılanmasına yakınlığı ile bilinen dernek ile yürütülen SODES projesinde usülsüzlük yapıldığı, proje ile 300 bin finans sağlandığı gerçek dışı rapor düzenlemek, ihaleye fesat karıştırmak, evrakta sahtecilik, usülsüzlük ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmayan yayınların devlet bütçesinden temin edilmesi iddiaları tamamen asılsız olup bu bağlamda da yapılan haberde bir karalama kampanyasıdır.

Yapılan proje öncelikle SODES değil ÇOĞEP projesidir. Projenin bütçesi 300.000 TL değil 230.840 TL dir. Müfettiş soruşturmasında ihale ile ilgili en ufak usülsüzlük yapılmadığı tespit edilmiştir. Gerçeğe aykırı bir rapor düzenleme ile ilgili olarak herhangi bir ispatın olmamasına rağmen algı yapılarak yapmış gibi itham edilmesi kişilik hakkına saldırıdır. Alınan kitaplar talim terbiye kurulu tarafından onaylanmış, dini ve milli değerlilerimize uygun olup, Kültür Bakanlığı tarafından onay verilerek hala piyasada satılan kitaplardandır. Açıklamalardan da anlaşılacağı üzere herhangi bir usülsüzlük yapılmamıştır. Görüldüğü üzere şahsımız haksız ve hukuka aykırı herhangi bir eylem içerisinde yer almamıştır. Kamuoyuna sunulan bu haber doğru olmayıp, kamuoyu önünde küçük düşürücü, yıpratıcı ve saygınlığı zedeleyici niteliktedir. Gerçek durum tarafımıza sorulmadan iddiaların doğruluğu ve dayanakları araştırılmadan aleyhimizde olumsuz bir kamuoyu oluşturulmaya yönelik olarak bu haberin kullanılması doğru değildir. Gerçek dışı haberlerle kişilik haklarına saldırılması sorumluluğu gerektirir. Hal böyle iken, yukarıda bahsi geçen haberdeki maksatlı/asılsız ithamlarla ve isminin kullanılması suretiyle şahsım açıkça hedef gösterilmiş ve kamuoyu önünde küçük düşürülmüş, yıpratılmış ve saygınlığı zedelenmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor