Paralelden cuma namazına yasak!

Paralel Yapı'nın, mensuplarına tedbir olsun diye cuma namazına gitmelerini bile yasakladığı iddia edildi.

Paralelden cuma namazına yasak!
Paralelden cuma namazına yasak!
GİRİŞ 12.11.2015 08:55 GÜNCELLEME 12.11.2015 08:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY), dair hazırlanan iddianamede yer alan müşteki ifadelerinden dikkat çekici bilgiler çıkmaya devam ediyor.

Müşteki olarak ifade veren polis memuru Alaattin İlyas Y.'nin iddiasına göre, Cemaat emniyet mensuplarına “Cuma namazı”na gidilmesini yasakladı.

Yasağın nedeni ise Cemaat mensuplarına “Tedbiri bırakmayacaksın yoksa Rabb’in seni bırakır” söylemiyle açıklandı. Polis memuru Alaattin İlyas Y.'nin iddianamede yer alan ifadesinde cemaatin evlerinde toplantılar yapıldığına dikkat çekilerek güvenlik nedeniyle bu toplantıların kalabalık gruplarla yapılmadığının altını çizildi.

NAMAZ İÇİN IŞIKLARI YAKMAYIN

Polis memuru ifadesinde, "Evlerde kesinlikle yazılı dokümanlar, vaaz kaseti bulundurulmaz. Kitaplara çok az sayıda müsaade edilir. Bu evlerde şube polisleri kalıyorsa sabah namazına kalkıldığında kesinlikle salon ışıkları yakılmaz. Bu tedbirlerin en önemlilerinden bir tanesi 2004 yılından sonra cuma namazının akademide okuyan polislere yasaklanmasıdır” dedi.

KAYNAK: BUGÜN
YORUMLAR 3
  • doğrucu davut 8 yıl önce Şikayet Et
    haşhaş almış bir beyin ne derece doğru düşünür o şüpheli allah akıl fikir versin
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlardan herşey beklenir
    Cevapla
  • teoman oraloğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    kafaya göre yorum yok, cuma namazına yasak koyma yetkisini Allahü Teala peygamberine s.a.s. dahi vermemiştir.Dolayısı ile böyle bir yetki kimsede yoktur. bilgilerinize. Nasihat
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Geri dönüş yok
Dünya gündemini sarsan iddia: Netanyahu gizli mektupla para istemiş!