'Silahlarını toprağa gömmeleri şart'

AK Parti'li Çalık, "Silahların susabilmesi, operasyonların durabilmesi için PKK'nın silahları gömmesi şart" değerlendirmesinde bulundu.

'Silahlarını toprağa gömmeleri şart'
'Silahlarını toprağa gömmeleri şart'
GİRİŞ 03.02.2016 18:14 GÜNCELLEME 03.02.2016 18:14
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yaptığı yazılı açıklamada, beraberindeki partili yöneticilerle Önce Vatan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Kıbrıs'ı ziyaret ederek, burada şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldiğini belirtti.

Ateşin sadece düştüğü yeri değil, herkesi yaktığını vurgulayan Çalık, şehit yakınlarını, aileleri ve gazileri sürekli ziyaret ettiklerini, onların başlarının tacı olduklarını kaydetti.

Çalık, "Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her zaman yanındayız. Hem cumhurbaşkanım, hem de başbakanım şehit ailelerinin bizlere şehitlerin birer emaneti olduğunu çok net biliyor. Bizler o emanetleri başımızın üzerinde taşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, terör operasyonlarına dikkati çeken Çalık, şöyle devam etti:

"Silahların susabilmesi, operasyonların durabilmesi için PKK başta olmak üzere tüm terör örgütlerinin silahlarını toprağa gömmesi gerek ve şart. Silahlar topağın altına girmediği sürece ve ortalıktaki terör örgütleri tamamen bitirilmediği sürece bu operasyonların bitmeyeceğini herkesin bilmesi gerekir. Bu mücadelenin, bu operasyonların devam edeceğini herkes bilmeli. Kadınlara, çocuklara, silah sıkanların, okulları yakanların, ambulanslara kurşun sıkanların, hastaneleri bombalayanların silahlarını susturup toprağa gömene kadar bu operasyonlar devam edecektir."

YORUMLAR 9
  • vatandaş derki 8 yıl önce Şikayet Et
    daha öncede böyle denildi olmadı getirip teslim etsinler. ama kullandıkları tırnak çakısından her türlü ağır silahlara kadar
    Cevapla
  • feyz_747 8 yıl önce Şikayet Et
    Tek silahları değil kendileride gömülmeleri lazım...
    Cevapla
  • doğan yalçın 8 yıl önce Şikayet Et
    silah gömmek, barış süreci, diyalog diye bir şey olmamalı. en son terörist gebertile kadar devam etmeli. herkes bıktı. yıllardır şehid veriyoruz. gencecik insanlar üç-beş çapulcu sürüsü insanları para ile, zorla kandırarak çözüm sürecinde eleman topluyor. bitene kadar devam edilmeli. bunlar iyi niyetten, diyalogdan anlayacak şahsiyette değiller. insan bile değiller.
    Cevapla
  • erendb 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye cumhuriyeti devleti terörle değil teröristle mücadele veriyor. bu yüküde asker polisin üstüne yıkmış durumda. büyükbaş pkk lılar mecliste bile elini kolunu sallaya sallaya geziyor,devlet maaş veriyor.
    Cevapla
  • İsmail 8 yıl önce Şikayet Et
    hala aynı kafa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık!
Azerbaycan'dan son dakika Fransa duyurusu: Olacaklardan bizi sorumlu tutmasın!