İSKİ'den eğitimde maket modeli

İSKİ, İstanbul’da kullanılan suların nasıl toplandığını ve nasıl arıtılarak uzaklaştırıldığını öğretmek için maket model çalışması başlattı.

İSKİ'den eğitimde maket modeli
İSKİ'den eğitimde maket modeli
GİRİŞ 30.04.2016 14:24 GÜNCELLEME 30.04.2016 14:24

İstanbul’da günde 3 milyon metreküp su tüketiliyor ve bir o kadar da atıksu ortaya çıkıyor. Ortaya çıkan atıksular İSKİ’nin 16 bin km’yi aşan uzunluğa sahip atıksu toplama ağıyla toplanıyor ve modern arıtma tesislerinde arıtılarak çevreye zarar vermeyecek kaliteye getiriliyor. 
 
İstanbul’da 24 saat kesintisiz olarak devam eden bu sürecin nasıl gerçekleştirildiğini gençlere öğretmek, suyu bilinçli kullanmak ve çevre bilinci oluşturabilmek gayesiyle İSKİ ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile eğitim çalışması başlatıldı. 
 
Proje kapsamında İSKİ’nin İstanbul geneline yayılmış İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri’nin maketi ve tanıtım filmi hazırlandı. Projenin ilk uygulaması Kağıthane İlçesi’nde yer alan Cevdet Şamikoğlu Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Programa İSKİ Atıksu Arıtma Daire Başkanı Osman Fındık, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürü Timur Tuğral ve Kağıthane Temel Eğitim Şube Müdürü İlhan Kurt katıldı. Öğrencilere İstanbul’da kullanılan atıksuların nasıl toplandığı ve nasıl arıtıldığı hazırlanan film ile gösterildi ve her öğrenciye bir model maket dağıtıldı. 

Tüm 7.Sınıf Öğrencilerine Maket Dağıtılacak

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürü Timur Tuğral, İSKİ’nin İstanbul’da yapmış olduğu çevre koruma projelerinin takdire şayan olduğunu ifade ederek, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize çevre bilinci aşılanması için eğitim müfredatında olan bu konunun İSKİ tarafından maket model haline getirilmesi, her öğrencimize bir maket verilmesi çok anlamlı ve güzel bir çalışma. Bu çalışma inanıyorum ki gençlerimizin bilincinde çok olumlu sonuçlar verecek, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.  
 
Programda İSKİ Atıksu Arıtma Daire Başklanı Osman Fındık da İstanbul’da atıksuların toplanması ve arıtılmasının İstanbul’un çevre sağlığı için ne denli önemli olduğuna vurgu yaparak, denize girilebilirlikten - balık tüketimine kadar gençlere somut örneklerden bilgiler sundu. 
 
İSKİ’nin Maket Model Eğitimi Projesi kapsamında İstanbul’da yer alan tüm 7.sınıf öğrencilerine atıksu arıtma tesis maketleri dağıtılacak. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti