'AB Türkiye'ye 'hayır' diyemez'

Yetkiliye göre AB artık Türkiye'ye vize konusunda 'hayır yada daha sonra' diyemez.

'AB Türkiye'ye 'hayır' diyemez'
'AB Türkiye'ye 'hayır' diyemez'
GİRİŞ 01.05.2016 16:46 GÜNCELLEME 02.05.2016 06:44
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Reuters'ın konuştuğu bir AB yetkilisi, Türkiye'nin AB ile vize muafiyeti için gereken 72 kriteri yerine getirdiğini belirtirken, "Biz standartlarımızı düşürmedik, Türkiye kendi oyununu geliştirdi" açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin iki hafa önce kriterlerin sadece yarısını yerine getirdiğini belirten yetkili, Brüksel'in bundan böyle Ankara'ya vize serbestisi konusunda 'hayır' ya da 'daha sonra' diyemeyeceğini vurguladı.

Brüksel'in Türkiye ile AB arasındaki mülteci krizi konusunda varılan anlaşmaya riayet etmesi gerektiğini belirtirken, aksi bir durumun anlaşmayı tehlikeye atacağına işaret etti.

Türkiye gibi Ukrayna ve Gürcistan da kriterleri yerine getirdiği için vize serbestisinden yararlanacak. AB'nin bu hafta Çarşamba günü Kosovalıları da listeye eklemesi bekleniyor.

Ajansın konuştuğu Türk hükümeti yetkilisi de Türk vatandaşlarına vize muafiyetinin Avrupa için büyük bir fırsat olduğunu söylerken "Bu Avrupa'nın güvenilir bir ortak olduğunu göstermesi için bir fırsat. Ve AB sözünü tutarsa çoğunluğu Müslüman olan Türkiye gibi ülkelere karşı çifte standart uygulamadığını göstermiş olacak" dedi.

AB'nin Türkiye'ye vaatleri

AB Bakanı Volkan Bozkır, perşembe günü yaptığı açıklamada, "Kolluk Gözetim Yasası'nın kalan 10 küsür maddesi de inşallah pazartesi günü çıkacak. Ama artık çıktı diye addedebiliriz. Ondan sonra bizim bakımımızdan 72 beklenti karşılanmış oluyor" demişti.

YORUMLAR 14
  • Ankaralı 7 yıl önce Şikayet Et
    AB o kadar ambargo falan demesine rağmen şu anda Ruslar'a vizesiz giriş hakkı tanımıştır. Bulunmaz Hint kumaşı değiller. elimizdeki kozu kullanmalı ve AB 'ye kök söktürmeliyiz.
    Cevapla
  • aman ha 7 yıl önce Şikayet Et
    tayyip varsa avrupaya gerek yok. önceleri suriye gibi idik.
    Cevapla
  • Begüm 7 yıl önce Şikayet Et
    Keşke deseler. Deseler de vatansız bırakıp yerlerinden yurtlarından ettikleri insanlarla yüz yüze gelseler. Ah, keşke!
    Cevapla
  • Osmaniyeli 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya daha bir kaç gün önce haberde yazıyordu Almanya ve Fransa tarafından reddedildi diye. yinede hayırlısı. fakat şahsi görüşüm red edecekler.
    Cevapla
  • neolaca 7 yıl önce Şikayet Et
    vatansızları avrupaya postalayalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...