Türkiye İncirlik için Almanya'ya şartlarını sundu

Almanya'nın İncirlik Üssü'nde tesis kurma yönündeki taleplerini askıya alan Türkiye, müzakerelerin yeniden başlatılmasına yeşil ışık yaktı.

GİRİŞ 21.09.2016 07:20 GÜNCELLEME 21.09.2016 10:34
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Alman Parlamentosu'nun, 1915 olaylarına ilişkin sözde 'soykırım' kararının ardından gerilen Ankara-Berlin ilişkileri, Merkel  bu konuda kararın "hükümeti bağlamayacağı" yönündeki açıklamalarıyla yeniden normalleşmeye başladı. Almanya'nın, ilişkilerin normalleşmesi çerçevesinde "İncirlik Üssü'nde tesis kurma" talebini de yinelemeye hazırlandığı belirtildi. Almanya Parlamentosu geçtiğimiz günlerde yaptığı oturumda, Berlin yönetiminin, İncirlik Üssü için 58 milyon avroluk kaynak ayırmasını öngören tasarısına onay vermişti.

GERİ ÇEKİLME GARANTİSİ

Almanya'nın İncirlik'te, uçak park sahası, hangar, karargah, yatakhane ve ofis binalarından oluşacak tesisler için toplam 33 bin 450 metrekarelik kullanım alanı isteyeceği ifade edildi. Türkiye'nin ise İncirlik'e inşa edilecek tesis ve eklentilerin, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)  envanterine kaydedilmesi şartıyla bu talebe olur vereceği vurgulanıyor. İki ülke arasında yapılması planlanan anlaşmada, Türkiye'nin "Üssü boşaltın" demesi halinde Almanya'nın "tüm askeri varlığını geri çekeceği" garantisinin de yer alacağı ifade ediliyor.

Akşam

YORUMLAR 50
  • kaptan 7 yıl önce Şikayet Et
    devami-- bence milletimiz özelliklede GENCLERIMIZ akp li olsun yada olmasin ne incirlik ne de baska bir ilimizde ABD yi de almani da ISTEMIYORUZ diye ANKARAYI BASMALILAR üstelik hic vakit kaybedilecek bir konu degil bu abd nin suriyede bize karsi nasil bir düsman lik icinde oldugu ASIKAR iken gencligimizin ayaklanarak ANKARAYI baskiya almasi bir vatan vazifesi dir bence
    Cevapla
  • YAVUZ SULTAN SELİM 7 yıl önce Şikayet Et
    Kapatın artık. Üs demek sömürgeciliğin çağdaş versiyonu demek.
    Cevapla
  • Gülsen 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de hiçbir ülkenin üssü olmamalı, olanlarda iptal edilmeli, yeter artık arkamızdan hançerlendiğimiz
    Cevapla
  • yazıcı 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz de karşılığında Almanyq da üs kuralım kabul ederlerse verelim. Yoksa bu karar çok onursuz bir karar ...
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin yapması gereken herşeyi göze alıp laf anlamaz ABD ve Batı'yı dinlemeyip menbiç ve gerekirse Azez i işgal etmek olmalıdır.el bab alındıktan sonra beklenmeli daha derinlere gitmemeliyiz.gerekirse bir hava saldırısı ile pyd merkezi ders olsun diye vurulmalı.Almanlara incirliği açmayın bizim birliklerin istihbaratını pkk ve pyd ye verirler.Almanlara kesinlikle İncirlik üssü açılmamalı.hata yaparsınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez