Her 5 öğrenciye bir FETÖ öğretmeni!

17-25 Aralık’tan sonra çok sayıda öğrenci kaybeden terör örgütü, çocuklara attığı kancayı kolay bırakmamış. Öğretmenlere bu konuda talimat verilmiş.

GİRİŞ 29.09.2016 09:37 GÜNCELLEME 29.09.2016 09:50

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü FETÖ'nün bir sistemini daha deşifre etti. Gözaltına alınan imamlar, abiler ve ablaların ifadelerinden FETÖ'nün yeni bir oluşum içerisinde olduğu tespit edildi. Örgüt yöneticileri 17-25 Aralık girişiminin ardından kapatılan okulları ile tabanının yok olmaması için MER (Milli Eğitim Rehberlik) sistemi kurdu.

PSİKOLOJİK BASKI 

MER'e göre FETÖ elemanı öğretmenlerin her birinin 5 öğrencinin sorumluluğunu alınması istenmiş. FETÖ öğretmenleri 5'er öğrenci ile irtibatı hiç koparmamış. MER sistemindeki öğretmenler, düzenlenecek spor, piknik ve gezi gibi etkinlikler ile öğrencilerle samimiyet oluşturup okul ve dershanedeki öğrencilerin örgütten ayrılmasının önüne geçmeyi hedeflemişler. Tüm Türkiye'de uygulamaya sokulan sistem ile binlerce öğrenci üzerinde baskı kuruldu. Öğretmenlerin  öğrencilere "Büyüklerimizin talimatlarını yerine getirmezseniz Allah cezalandırır" dedikleri kaydedildi.Polis operasyonda 14 öğretmeni gözaltına aldı. da yer alıyor.

Akşam

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler