Şehit polisler için emniyette tören

Dün Beşiktaş'ta düzenlenen hain saldırıda şehit olan 5 polis için İstanbul Emniyeti'nde tören düzenlendi.

GİRİŞ 11.12.2016 13:14 GÜNCELLEME 11.12.2016 14:57
Bu Habere 127 Yorum Yapılmış

Beşiktaş'ta gerçekleşen terör saldırısında şehit olan polisler, 3. sınıf emniyet müdürü Vefa Karakurdu, emniyet amiri Kadir Yıldırım, polis memurları Adem Oğuz, İlker Uylaş ve Hasan Bilgin için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nde cenaze töreni düzenledi. Düzenlenen tören sonrası şehit polisler memleketlerine uğurlanacak.

CENAZELER ADLİ TIP KURUMU'NDAN ALINDI

Beşiktaş'taki hain terör saldırısında şehit olan polis ve sivillerin cenazeleri aileleri tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Belediye araçları ile alınan cenazeler yapılacak tören için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Adli Tıp Kurumu'ndaki Türk Bayraklarının da yarıya indirildiği görüldü.

Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve siyasetçi ile komutan Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA  TÖREN DE

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit polisler için düzenlenecek törene katılmak üzere  İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne geldi.

ÇALIŞKAN'DAN SERT SÖZLER: SİZ KİMİN KÖPEĞİSİNİZ

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan törende yaptığı konuşmada,  "Yılmayacağız, ciğerimizi yakan bu saldırıya rağmen ayakta duracağız. Buradan tüm terör örgütlerine sesleniyorum vermek istediğiniz adi mesaj anlaşılıyor. Sizler kimlerin köpeğisiniz onu söyleyin. Kimseniz en kısa sürede tespit edilecek ve hak ettiğiniz cezayı alacaksınız. Milletimizin başı sağ olsun, vatan sağ olsun."  dedi.

BAKAN SOYLU: İNTİKAMI ALINACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hain saldırının hesabının mutlaka sorulacağını vurgulayarak, şunları söyledi;

"Bu acı günümüzde, birlik ve beraberlik içerisinde şehit Vefa Karakurdu, şehit Kadir Yıldırım’ı, Adem Oğuz’u, İlker Uylaş’ı ve Hasan Bilgin’i cenabı Allah’ın cennetiyle ve cemaliyle kavuşmaya buluşmaya gönderdiğimiz çok kıymetli dostlarımız her cümleleri söylediğinde başınız sağ olsun dediğimizde bize, sanki bizi bir noktaya çevirir, nokta yapar gibi vatan sağ olsun diyen şehit ailelerimizin çok değerli mensupları, anneleri babaları ve kardeşleri, sözlerimizin gücü bugün yaşadığımız acıyı anlatmaya ifade edemiyor. 

"BU TÖRENİ BELKİ GÜLEREK İZLİYORLAR"


Ancak Allah’ın kelamına sığınarak teskin oluyoruz. İçimiz yanıyor. Buradakilerin de burada olmayıp şu an ellerini semaya açan milletimizin de. 
Bu töreni izliyorlar, belki de yürekleri dayanamıyor bu töreni izleyemiyorlar. Ancak Türkiye ve dünyada birileri bu töreni izleyen birileri daha var. Onlar da bu töreni belki gülerek, belki bizim acımızı kendilerine sevinç yaparak izliyorlar, ellerini ovuşturuyorlar. 

YARINDAN TEZİ YOK BİRİNCİ ÖNCELİKLİ İŞ İNTİKAM ALMAKTIR

Hala siyaset peşindeler, hakimiyet peşindeler. Hiç lafı dolandırmaya gerek yok. Vefa da Kadir de Adem de İlker de Hasan da bütün şehitlerimiz bilsin. O insanlıktan çıkmış alçaklara şunu söylüyoruz. Yarından tezi yok, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güvenlik güçlerinin birinci öncelikli işi bunu yapanlardan intikam almaktır. Karada havada denizde yerin neresinde olursa olsun, hangi güce sığınmışlarsa sığınsınlar, Türk milleti bu kanı yerde bırakmayacaklardır. Maliyeti ne olursa olsun bu hesap görülecektir. 

Bizim bu mücadelede gideceğimiz üst nokta bellidir. Bu şehitlerimizin arasına katılmak bizim için bir onur vesilesidir. Bundan ancak hep birlikte gurur duyarız.

DAĞLARDA, MAĞARALARDA HAYVAN GİBİ YAŞAMAKTAN ÖTEYE GEÇEBİLDİNİZ Mİ?

Kuracağınızı iddia ettiğiniz ülke nerede? Dağlarda, mağaralarda hayvan gibi yaşamaktan öteye geçebildiniz mi? Kaçak yaşamaktan, hainlikten başka bir hayatınız var mı? Rezillikten başka bedduadan aldığınız başka bir şey var mı? Bir takım karanlık odakların, batılı karanlık ortaklarınızın uşağı tetikçisi olmaktan

GEBERİP GİTTİĞİNİZDE ARKANIZDAN AĞLAYACAK, HAYIR DUASI EDECEK KİMSE VAR MI?

Geberip gittiğinizde arkanızdan ağlayacak, hayır duası edecek kimse var mı? İnsan veya hayvan demeye bile dilim varmıyor, burada yatan bize şimdi güzel güzel bakan evlatlarımız, onların hepsi güzel çocuklardı. Yan yana omuz omuza, bu ülke için şahadete doğru yürüyen yürekli, vatansever, kahraman annesinin ve babasının duasına sığınan, eşinin onu gönderirken arkasından ayetel kürsi okuyan güzel çocuklardı. 

Ancak Allah’ın onlara bir müjdesi var. Cenabı hak diyor ki, “muhakkak ki Allah uğrunda kenetlenmiş ve bir duvar gibi saf halinde olanları sever” Bu millet Allah yolunda kenetlenmiştir. "

Soylu'nun açıklamalarının ardından şehitler, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. 

YORUMLAR 127
  • Hamdi Tunay 7 yıl önce Şikayet Et
    önce elebaşının idamıyla başlanmalı bu intikama..onu beslerken edilen yeminlerin hepsi boş...
    Cevapla
  • coskun 7 yıl önce Şikayet Et
    Ingiliz medyası ülkemde ne işi var ve patlamanın olduğu o saatte orada ne amaçla bulunuyordu Rusya bunlara izin vermezdi bizler neden hala tolere ediyoruz
    Cevapla
  • fatıh 7 yıl önce Şikayet Et
    artık vatan sağ olsun demeyelim,devlet için her şeyi yapmaya göze alan bu kadar kişi varken.icraat yapalım
    Cevapla
  • emre 7 yıl önce Şikayet Et
    Devletimizin bu hainleri cezaevlerinde beslemesini istemiyoruz.Bunların idam edilmesini istiyoruz.
    Cevapla
  • şimdi idam isterim 7 yıl önce Şikayet Et
    bende buradan 7,den 77,ye ŞEHİT ve GAZi aziz milletimiz için kampanya başlatıyorum bu aciL"İDAMyok#OYyok"..,NOOKTAAA..,,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...