Google 15 Temmuz’u unuttu!

Google tarafından yayınlanan ve 2016 yılının önemli olaylarını içeren videoda Türkiye’de gerçekleşen hiçbir olaydan bahsedilmemesi tepki çekti.

Google 15 Temmuz’u unuttu!
Google 15 Temmuz’u unuttu!
GİRİŞ 18.12.2016 20:42 GÜNCELLEME 18.12.2016 20:42
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Dünyanın en popüler arama motoru Google, yakında veda edeceğimiz 2016 yılı için özel bir video hazırladı ve sosyal medya hesaplarından paylaştı. Google'ın 2016 yılında yaşananları anlattığı kolaj video “Sevgi oralarda bir yerde. Aramaya devam edin." başlığı ile paylaşıldı.

Videonun içeriği incelendiğinde sevgi ile alakası olmayan pek çok siyasi ve diğer olayların yer aldığı görülüyor. Game of Thrones karakteri Jon Snow'ın yeniden hayata dönmesinden, ABD'de yaşanan başkanlık seçimlerine kadar birçok olayın yer aldığı video içeriğinde Türkiye'den tek bir kare yer almıyor. ABD başkanlık seçimleri konusunda onlarca bölümün yer aldığı videoda insanlık suçlarının işlendiği Suriye, açlık içerisinde yaşayan Afrika gibi yerlerden çok çok az bahsedilmiş, geçiştirilmiş.

TÜRKİYE ÖRNEK OLABİLİRDİ

Türkiye'de yaşanan birçok olay sonrası birlik ve beraberlik konulu mesajlar paylaşılmıştı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yenikapı'da yapılan demokrasi mitingi, buna örnek olarak gösterilebilir. Google'ın “sevgi" konulu bu videosunda, söz konusu gelişmeler sonrası "Türk halkının kenetlenmesi örnek olarak yer alabilirdi" yorumları yapılıyor.

KULLANICILAR TEPKİ GÖSTERDİ

Google'ın yayınladığı videoya kullanıcılar sert tepki gösterdi. Birçok kullanıcı Google'ın bu tutumunu eleştirdi.


YORUMLAR 7
  • OSMANLI 7 yıl önce Şikayet Et
    tamamen turkce olan yandex kullanalım bizde
    Cevapla
  • O k u r 7 yıl önce Şikayet Et
    Unutmadı, hatırlamak istemiyor...
    Cevapla
  • kemal 7 yıl önce Şikayet Et
    yerli arama motoru yapılsın google lada işimiz kalmaz
    Cevapla
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    o videoya bunu yazdm Where is turkey?, where is July 15?, where is Recep TAYYİP ERDOĞAN?, Forget us google ok. I love google, but now bing and yandex and mynet and yahoo, I am passing ok. We forgot to forget us. All turkey google a reaction. welcome 2017 welcome bing, yandex, welcome yahoo, welcome mynet. goodbye google.
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Yerli bir arama motoru çokmu zor ne zamana kadar gavurun atina binecağız
    Cevapla
  • mustafa berkay 7 yıl önce Şikayet Et
    bende site işleriyle uğraşan biriyim afedersin ama çok yapıldı yerli motor dmoza karşı opdip ve botlu arama motorları yerliydide hanginiz kullandınız? googleyi Türkiyede google yapan biz değilmiyiz? Yerli işlere hiç fırsat vermedik ve bu işe kalkışacak bir çok girişimci arkadaşlarında şevki kırık
    Cevapla
  • Harun Gulen 7 yıl önce Şikayet Et
    Arama motorlarinin acilis sayfasi cok basit gorundugune ramen arka tarafinda muthis karmasiklikta bir mekanizma var. Evet cok zor hatta cok cok zor , ve fakat bunun yapilmisi varmi? var. E o zaman, imkansiz degilmis demek. O halde bunun icin ozel bir caba harcanip yerlisinin yapilmasi kesinlikle sarttir. Dedigin gibi kendi atimiza binme vaktimiz hala gelmedimi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık!
Filistin'in BM üyeliği onaylandı