Bu deprem başka depremleri tetikler mi?

Ege'de meydana gelen depremin ardından herkes bu depremin başka bir depremi tetikleyip tetiklemeyeceğini soruyor...

Bu deprem başka depremleri tetikler mi?
Bu deprem başka depremleri tetikler mi?
GİRİŞ 12.06.2017 16:48 GÜNCELLEME 12.06.2017 17:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, "Öncelikle ülkemiz bir deprem bölgesi, ikişer üçer yıl arayla bu tür 6 büyüklüğündeki depremlerin Türkiye'de olması normal. Bu Karaburun açıklarında denizde olan bir deprem. Muhtemelen biraz derin bir deprem olduğu için gerek İstanbul'da gerekse Atina'da hissedildi. İvmesi de önemli. Karaburun'dan kıyıdan ne kadar uzak olması da önemli. Çünkü bütün bunlar hasarı belirleyen faktörler. 6.5 büyüklüğündeki depremlerin artçıları bir yıl sürer. 5.3'e kadar artçı depremler olabilir. Bir yıl içinde sayıları ve şiddeti azalır. Vatandaşların hasarlı binalara girmemeleri gerekiyor. Bu deprem tsunami üretecek bir büyüklükteki deprem değil. Marmaris Köyceğiz açıklarındaki depremler tsunamiyi tetikleyen depremlerdir. Bir tsunami korkusu olmaması gerekir. Bu deprem ancak civarındaki fayları tetikleyebilir. Başka büyük deprem beklentisi içerisine girilmemesi gerekir" dedi.

YORUMLAR 2
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    İyide İnsanlar dışarı çıkıyor?açık alana gideceklerine hala Binaların dibinde duruyorlar? büyük bir ani depremde Bina üstlerine yıkılacak!?..yani içerde dursalar daha iyi kurtulma şansları daha çok olur :)).
    Cevapla
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Herkes istanbulu merak ediyor ama Deprem profları 7-8 şiddetinde olacak diyor ama,Hiç kimse merak etmesin İstanbul depremi 6.5 şiddetini geçmez?.Çünkü İstanbul Depremi tarihinde hiç 6.5,dan yukarı olmamış..eğer olsaydı MS.390 yılında İstanbula getirilen SultanAhmetdeki 6.5 şiddetinden büyük depremde yıkılacak Dikilitaş yıkılırdı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim