ODTÜ en iyi üniversite olarak yine kendisini seçti

ODTÜ bünyesindeki URAP'ın araştırmasında, Türkiye'nin en iyi üniversitesi olarak her yıl olduğu gibi yine ODTÜ birinci oldu.

ODTÜ en iyi üniversite olarak yine kendisini seçti
ODTÜ en iyi üniversite olarak yine kendisini seçti
GİRİŞ 19.09.2017 12:05 GÜNCELLEME 19.09.2017 12:18
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan "URAP Araştırma Laboratuvarı", Türkiye'nin en iyi üniversitesi sıralamasını açıkladı.

Sıralamaya göre, ODTÜ, Türkiye'nin en iyi üniversitesi olurken, Hacettepe, İstanbul Teknik, İstanbul, Bilkent, Ankara, Gebze Teknik, Ege, Gazi, Boğaziçi, Koç, Sabancı, Erciyes, Atatürk ve Yıldız Teknik üniversiteleri izledi.

SIRALAMA KRİTERLERİ

Sıralamada, "makale sayısı", "öğretim üyesi başına düşen makale sayısı", "atıf sayısı", "öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı", "toplam bilimsel doküman sayısı", "öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı", "doktora mezun sayısı", "doktora öğrenci oranı", "öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı" olmak üzere, 9 kriter esas alındı.

ODTÜ HER SENE BİRİNCİ OLUYOR

Türkiye'deki lisans düzeyinde mezun veren 148 üniversiteyi kapsayan çalışmaya göre, ODTÜ 798.01 puanla en iyi üniversite oldu. ODTÜ, geçen yıl ve önceki yıl yapılan sıralamada da yine birinci sırayı almıştı.

BOĞAZİÇİ 10. SIRADA

ODTÜ'yü Hacettepe, İstanbul Teknik, İstanbul, Bilkent, Ankara, Gebze Teknik, Ege, Gazi, Boğaziçi, Koç, Sabancı, Erciyes, Atatürk ve Yıldız Teknik üniversiteleri izledi.

SADECE YÜZDE 75'LİK DİLİM SIRALAMAYA DAHİL EDİLDİ

URAP Başkanı Prof. Dr. Ural Akbulut yaptığı açıklamada, URAP Araştırma Laboratuvarı'nın 2009'dan bu yana Türkiye'deki üniversiteleri akademik performanslarına göre sıraladığını belirtti.

Türkiye'de son yıllarda üniversitelerin bilimsel makale sayılarının arttığı halde bu makalelere yapılan atıf sayılarının aynı ölçüde artış göstermediğine işaret eden Akbulut, şöyle konuştu:

"Üniversitelerimizin yayımladığı bilimsel makaleler arasında atıf alanların oranı da dünya ortalamasının altına inmiş bulunmaktadır. Bunların nedeni, bazı akademisyenlerin kendi bilim alanlarındaki saygın ve etki değeri yüksek dergiler yerine etki değeri çok düşük olan dergilere yönelmiş olmasıdır. Bu durum, üniversitelerimizin dünya sıralamalarında yeterince yükselemeyişinin veya gerilemesinin temel nedeni olmuştur. Benzeri durum gelişmekte olan çok sayıda ülkenin üniversitelerinde de gözlenmektedir."

YORUMLAR 13
  • AHMET 6 yıl önce Şikayet Et
    Neden kimse halen bunların saltanatına do-ku-na-mı-yor.
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne saltanatı,bunlar dediğin kim?
    Cevapla
  • adil 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiyedeki üniversiteler neden üretemiyor yada icat edemiyor almanyadan kopyala yapıştır nereye kadar
    Cevapla
  • hilmi ÇOBAN 6 yıl önce Şikayet Et
    yaw he he !
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet doğru Türkiyenin en iyi üniversitesi ODTÜ
    Cevapla
  • mehmet demirel 6 yıl önce Şikayet Et
    hiç güleceğim yoktu vallla...............
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?