Kerkük kavgası! Talabani ailesi Barzani'yi sattı

Kerkük’teki hezimetin ardından, Kürt bölgesinde taraflar birbirlerini suçladı.

Kerkük kavgası! Talabani ailesi Barzani'yi sattı
Kerkük kavgası! Talabani ailesi Barzani'yi sattı
GİRİŞ 17.10.2017 10:22 GÜNCELLEME 17.10.2017 10:22
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Barzani'ye yakın medya tarafından Talabani ailesi 'Kerkük'ü satmak'la itham ederken Talabani'nin oğlu Lahur isei, "Bu savaş, petrol hırsızı Barzani ve oğullarının savaşıydı. Onuru varsa Barzani istifa etsin” dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’ye yakın medyada yer alan haberlerde Talabani Ailesi, “Kerkük’ü satmak” ve “Kürt halkına ihanet etmekle” suçlandı.

SÜLEYMANİ İLE TOPLANTI

İddiaya göre Talabani’nin oğlu Lahur ve eşi Hero Talabani, önceki gece operasyondan önce Süleymaniye’de aile büyükleri ve eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin kabrini ziyaret eden İran Devrim Muhafızları ordusuna bağlı yurtdışı operasyonlardan sorumlu El Kuds gücünün komutanı Kasım Süleymani’yle bir toplantı yaptı.

TALABANİ AİLESİ KABUL ETTİ

Toplantıda, Kerkük’te kendisine bağlı peşmergeyle büyük ağırlığa sahip olan Talabani Ailesi istenen bölgeleri teslim etmeyi kabul etti. Operasyon da bu anlaşma çerçevesinde yapıldı. Peşmerge güçleri, Kerkük petrol sahaları ve havaalanından çekildi.

BARZANİ’Yİ SUÇLADI, İSTİFAYA ÇAĞIRDI

Öteden beri İran’a yakınlığıyla bilinen Celal Talabani’nin oğlu Lahur Talabani, kendisine yönelik suçlamalara cevap verirken IKBY Başkanı Barzani’ye yüklendi. Lahur Talabani, “Onu artık artık başkan olarak görmüyoruz. Bu savaş, petrol hırsızı Barzani ve oğullarının savaşıydı. Onuru varsa Barzani istifa etsin” dedi. Barzani’nin gün boyu kameraların karşısına çıkmaması dikkat çekti.

 

YORUMLAR 15
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ala talabani ben esad in soyundayim dememişti diğeri ise 27 yildir yiyip geziyor bir amerika bir israil bir turk bir turkiye duşmsnlarinin dostu
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim bunlar 60 yildir hasim hep boyle zoru gorunce kuyruklarini kisip kaçiyorlar turkiye boşuna bunlari adam yerine koyup endişe ediyor her birinin saltaneti ailece oğlu kizi dunuru yetkili bunllar başkasinin maşasi başta abd ve avrupa bunlarin ne mal oldugnu biliyor
    Cevapla
  • abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    barzani ne oldu da düşman olarak görüldü. barzani yi emperyalistlerin safına itmeyin diyen hüdaparın suriye meselesinde haklılığı ortaya çıktığı gibi burda da çıkacaktır.müslüman kürtleri açlıkla terbiye etmek de bir müslüman ülkeye yakışır mı onu da size bırakıyorum.
    Cevapla
  • türkiyem 6 yıl önce Şikayet Et
    yahu be kardeşim bunlar topyekün her zaman birbirlerini satanlar değilmiydiler? bunların haricinde bu memlekette bu vatanın ekmeğini yiyip de dağa çıkan, kendi halkına kurşun ve bomba atan, kendi yurtlarını satanlar değilmi ler? cehalet ve sefalet bu ülkenin en büyük düşmanıdır!!!!
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    talabani asireti sürekli iran yanlisi olmustur
    Cevapla
  • Zinar 6 yıl önce Şikayet Et
    İran'da her zaman Türk düşmanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı