Ucuz et satan BİM'den KAP'a önemli açıklama! Satışı yapılan etlerden...

Türkiye genelinde ucuz et satışını başlatan iki market zincirinden biri olan BİM tarafından KAP'a, satışı yapılan etlerden kâr elde edilmediğinin açıklaması gerçekleştirildi.

Ucuz et satan BİM'den KAP'a önemli açıklama! Satışı yapılan etlerden...
Ucuz et satan BİM'den KAP'a önemli açıklama! Satışı yapılan etlerden...
GİRİŞ 25.11.2017 11:47 GÜNCELLEME 25.11.2017 11:47
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Et ve Süt Kurumundan (ESK), kıymanın kilogramını 29 lira, kuşbaşının kilogramını da 31 liradan satmak için başvuran 8 firma arasından yapılan değerlendirme sonucunda, belirlenen kriterlere uygun olduğu tespit edilen A101 ve BİM firmaları ile sözleşme imzalandığı bildirildi. Bununla birlikte Ucuz et ihalesini kazanan A101 ve BİM marketlerde henüz satış başlamadan Migros da, 'Uzman Kasap' markalı ürünlerinde 4-6 Kasım tarihleri arasında kampanya düzenlediğini, bir kilogramlık kıymayı 29, 1 kilogramlık kuşbaşı eti de 31 liradan satacağının duyurusuna yer verdi.

Türkiye genelinde ucuz et satışını başlatan iki market zincirinden biri olan BİM, ucuz et konusuna ilişkin KAP'a önemli açıklamalarda bulundu. Ucuz et konusuyla ilgili BİM tarafından KAP'a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bugün basında çıkan haberlerde ve Et ve Süt Kurumu'ndan yapılan açıklamada, Kurum ile Şirketimiz arasında ucuz et satışı konusunda sözleşme imzalandığı belirtilmiştir.

Et ve Süt Kurumu ile 01.11.2017 tarihinde yapılan sözleşme gereğince, Kurum'dan tedarik edilen karkas etler tedarikçi firmalarımız tarafından kuşbaşı ve kıyma haline getirilerek beş yüz gramlık MAP ambalajlarda hazırlanmış ve bugün itibariyle yurt genelindeki tüm mağazalarımızda satışına başlanmıştır.

HERHANGİ BİR KAR ELDE EDİLMEMEKTE OLUP...

Sözleşmeye konu olan ürünlerin satışından herhangi bir kar elde edilmemekte olup, sözleşme sonuçlarının Şirket operasyonları, faaliyeti ve karlılığında önemli bir değişiklik oluşturması beklenmemektedir."

''BİZ REKABET ETMİYORUZ''

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bakanlığa atandığı ilk günlerde "Et meselesini çözeceğim" diyerek, ette oluşan yüksek fiyatları düşürmek için çalışacaklarını açıklamıştı. Bakan Fakıbaba'nın 29 liraya kıyma, 31 liraya kuşbaşı et satacaklarını ifade etmesinden bir süre sonra Et ve Süt Kurumu tarafından açılan ihalede, 81 ilde şubesi olan A101 ve BİM marketleri, ucuz et satışı için yetkilendirmişti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bazı zincir marketlerde satışa sunulacak "ucuz kırmızı et projesine" ilişkin "Bizim amacımız hakikaten dar gelirli vatandaşlarımızın, alt gelir grubunun daha ucuz et yemesiydi. Biz rekabet etmiyoruz. Piyasayı regüle etmeye çalışıyoruz." dedi.

ET

YORUMLAR 3
  • Ali Berk Koç 6 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba, Bim kıymanın paket üzerinde yazan yağ oranı %15 iken bu hafta %20ye çıktı. Artık az da olsa kar ediyorlardır..
    Cevapla
  • Mr Spak 6 yıl önce Şikayet Et
    Sanirim yag oranlari fazla olsun genede et eve aliyoruz tesekkur ederiz emegi gecenlere
    Cevapla
  • Abalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Tamam anladik etten para kazanmiyolar marketlere ortakmisiniz anlamadik etten kazanmiyo yaninda sepete girenlerden kazaniyo .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez