169 gün sonra böyle döndüler!

Aden Körfezi, Hint Okyanusu ve Arap Denizi bölgelerinde deniz haydutluğu ile mücadele çalışmalarına katılan 'TCG Giresun' fırkateyni, 169 gün sonra döndü.

169 gün sonra böyle döndüler!
169 gün sonra böyle döndüler!
GİRİŞ 19.11.2017 15:39 GÜNCELLEME 19.11.2017 15:39

‘TCG Giresun’da görevli askerler, eşlerine ve çocuklarına sarılarak, özlem giderirken, duygu dolu anlar yaşandı. Marmaris’e 15 kilometre uzaklıktaki Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı’ndan, 3 Haziran günü düzenlenen törenle ‘Birleşik Görev Kuvveti-151’ kapsamında, Aden Körfezi ve Somali açıklarında deniz haydutluğuyla mücadele harekatına gönderilen ‘TCG Giresun’ fırkateyni, yurda döndü. Aksaz Deniz Üssü’ndeki 3 numaralı parmak iskelede, fırkateyni karşılamak için düzenlenen törene Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Hakan Ercan, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral İlker Özkan, deniz üssünde görevli komutanlar ile ‘TCG Giresun’da görevli askerlerin yakınları katıldı.

Askeri üssün körfezine giriş yapan savaş gemisini, helikopter ve zodyak botlardaki özel kuvvetler askerleri ve limanda demirli fırkateynler, siren çalarak, karşıladı. Limana yanaşan savaş gemisinden inen askerler, tek sıra halinde, koşar adımlarla tören alanına geldi. ‘TCG Giresun’ fırkateyni Komutanı Yarbay Murat Aktaş, Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Hakan Ercan’a tekmil verdi. Törende konuşan Tuğamiral Ercan, “TCG Giresun fırkateyni Aden Körfezi ve uluslararası sularda başarı ile görevini tamamlayarak, yurda döndü.

 

 

Türk Deniz Kuvvetleri, bugüne kadar deniz haydutluğu ile mücadele kapsamında 2009 yılından bu yana Aden Körfezi ve çevresinde 20 fırkateyn görevlendirdi. Türkiye’nin istikrarlı ve etkin desteği sayesinde son 8 yıldır bölgede herhangi bir Türk gemisi kaçırılmadı ve deniz haydutluğu faaliyetleri bitme noktasına geldi. 45 bin kilometre yol alarak, dünyanın etrafını bir kez dolaştı. 4 ülke ziyaretinde bulunan korsan avcılarımız 11 liman ziyaretinde bulundu. Başarılı görevler icra ederek Türk Deniz Kuvvetleri’nin gururu olan savaş gemisi personelimize şükranlarımızı sunarız” diye konuştu.

Resmi tören sonrası askerler, ellerinde ‘Bir tanedir benim babam’ ve ‘Hoş geldin babam’ yazılı dövizlerle kendilerini bekleyen aileleri tarafından sevinç gözyaşlarıyla karşılandı. Askerler, eşlerine ve çocuklarına sarılarak, özlem giderirken, duygu dolu anlar yaşandı. Askerler, yakınlarıyla gemi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından savaş gemisi, gezildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı