Salih Müslim Türkiye'ye iade edilecek mi?

Kırmızı bültenle aranan terör örgütü YPG/PYD eş başkanı teröristbaşı Salih Müslim Çekya'da (Çek Cumhuriyeti) gözaltına alındı.

GİRİŞ 25.02.2018 12:30 GÜNCELLEME 25.02.2018 14:05
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Anadolu Ajansı, terör örgütü PYD/PKK'nın kırmızı bültenle aranan eski eş başkanı Salih Müslim'in, Çekya'nın başkenti Prag'da yakalandığını duyurdu. Türkiye, Salih Müslim için 13 Şubat'ta kırmızı bülten çıkarmıştı.

TÜRKİYE'DEN İLK AÇIKLAMA

 

 

Türkiye, teröristbaşı Müslim'in Türkiye'ye iadesi için Çekya Interpol'ü ile görüşüyor. Türk yetkililer "Şimdilik hakkında geçici tutuklama kararı var" şeklinde açıklama yaptı.

ÇEKYA EVRAK İSTEDİ

Çekya makamları, Müslim'in çıkarılacağı mahkeme tarafından tutuklanıp tutuklanmayacağına karar verileceğini, bu kararın da Türk tarafına ivedilikle iletileceğini kaydetti. Aynı makamlar Türkiye'den, Müslim'in iadesi için gerekli evrakın kendilerine ivedilikle iletilmesini istedi.

TÜRKİYE İADE TALEBİNİ İLETTİ

Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim'in Türkiye’ye iade talebini Çekya Dışişleri Bakan Yardımcısına ilettiğini açıkladı.

"ÇEKYA'NIN İADE NOKTASINA GELEBİLMESİ DE KUVVETLE MUHTEMELDİR"

Emekli büyükelçi Uluç Özülker, "Kırmızı bültenle arandığına göre, bulunduğu yerde yakalanması AB Konseyi üyeleri için ön planda geliyor. Interpol ile kırmızı bülten çıkarmak mümkün. Burada dikkat edilmesi gereken husus suçluların iadesi anlaşması olmadığı takdirde ne yapılabileceği. Bu karşılıklı iki ülkenin iyi niyetine kalmış durumda. Burada iyi niyetin varolduğunu düşünmek gerekiyor. İade noktasına gelebilmesi de Çekya'nın kuvvetle muhtemeldir. Müzakereler de çok yakın bir süreçte başlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"AB'NİN DE DEVREYE GİRECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, "Doğrudan doğruya iki devlet arasında suçluların iadesi anlaşması olmadığına göre, iki ülke arasında işbirliği Interpol üzerinden mi yapılacak? Çekya AB'nin üyesi. Ben AB'nin de devreye gireceğini düşünüyorum. Uzun bir müzakere olacağını düşünüyorum. Çok da kolay bir iade süreci olacağını düşünmüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 58
  • slm 6 yıl önce Şikayet Et
    Pyd yi satmanin vakyi gelmese onu yakalatmazlqrdi. Tarih bizfen yanadir panik yok abiler
    Cevapla
  • Erkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Satilmis hainler Abd israil ve avrupa isbirlikcileri.milyonlarca müslümanin katilisiniz
    Cevapla
  • KaFKaS CePHeSi 6 yıl önce Şikayet Et
    vermezler gardaş sahipleri çoktan devreye girmişlerdir
    Cevapla
  • çekya 6 yıl önce Şikayet Et
    çekya diye ülke mi varmış
    Cevapla
  • Bir Dost 6 yıl önce Şikayet Et
    Çekya'ya kalsa teslim eder ama ona kalmaz. AB bu işe taş koyar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez