Cumhurbaşkanlığı'ndan 'güncelleme' tepkilerine yanıt

İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün gerçekleşen 'Dünya Kadınlar Günü' etkinliğindeki sözleriyle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan 'güncelleme' tepkilerine yanıt
Cumhurbaşkanlığı'ndan 'güncelleme' tepkilerine yanıt
GİRİŞ 09.03.2018 14:59 GÜNCELLEME 09.03.2018 15:01
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Dünya Kadınlar Günü etkinliği kapsamında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan konuşmasında, "Kadınlar dayak yiyorlarsa şükretsinler" diyen Sosyal Doku Vakfı Başkanı ve İlahiyatçı Nurettin Yıldız'a tepki göstermiş ve “İslam’ın güncellenmesinin gerektiğini bileyecek kadar da aciz bunlar. İslam’ın hükümlerinin güncellenmesi vardır. Siz İslam’ı 14 -15 asır önceki hükümleriyle kalkıp da bugün uygulayamazsınız. Onun için de bugün İslam’ın uygulanması yer, zaman ölçüsüyle değişiyor. Şimdi birçok hoca efendi beni tefe koyup çalacak o ayrı mesele. Rabbim bizi tefe koymasın” demişti.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN'DAN AÇIKLAMA

Erdoğan'ın sözlerine bazı kesimlerden tepki gelmesi üzerine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Kalın şu ifadeleri kullandı:

“’EZMÂNIN TAGAYYÜRÜ İLE AHKÂMIN TAGAYYÜRÜ İNKÂR OLUNAMAZ.’

YORUMLAR 4
  • ...... 5 yıl önce Şikayet Et
    İslam'da önce ve sonra diye bir kural yoktur.Başlangıç ve son aynı dil'de belirlenmiştir..
    Cevapla
  • ......... 5 yıl önce Şikayet Et
    Evvêlâ, değişiyor kelimesi kabul edilmeyecek türden, kaideler değişmeyecektir, değişemez. Neye göre değiştirebilir insanoğlu? Hükümler indirildiği şekliyle uygulanamıyor, güncellenmeli dediğiniz de Kûr'an'da buna örnek gösterebileceğiniz bir ayet var mıdır? Şu zaman itibariyle güncelleyin? O asırda, devirde inananlar bu değişikliği yapmalı diye izin var mıdır? Yok.O zaman neye göre insan değiştirilmeli diyebilir? Kur'an değil de benim getireceğim hükümler demiş olmuyor muyuz?Hükümler de tamamlanan bir "İslam"anlayışı vardı.Neyi değiştiriyor, neyi güncelliyoruz?Neyi konuşuyoruz!?
    Cevapla
  • Husrev 6 yıl önce Şikayet Et
    Peki neden müslüman olarak bizi kuran ve sünnete gore yönetmiyirsunuz ???
    Cevapla
  • turan 6 yıl önce Şikayet Et
    hocanın söylediklerini sonu na kadar dinlense böyle tepkiler verilmezdi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber