Sular durulmuyor! Kamyonlarla bastılar

Uzun zamandır gündemde olan ve merkez binasını boşaltan Çiftlik Bank'ın alacaklıları Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan tesislerini kamyonlarla bastı. Alacaklılar, dolandırıldıklarını ifade ederek tesiste bulunan hayvanları kamyonlarına yüklemek istedi

GİRİŞ 13.03.2018 03:46 GÜNCELLEME 13.03.2018 03:47
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Aylardır gündemde olan, haklarında bir dizi suç duyurusu bulunan Çiftlik Bank ile ilgili en kritik gelişme bu sabah yaşandı. Türkiye genelinde 500 bine yakın kişinin üye olduğu Çiftlik Bank'ta bir süredir üyelere ödeme yapılmıyordu. Bugün paralarını alabilmek için şirketin Ümraniye'deki binasına çok sayıda kişi geldi.

HAYVANLARINI GERİ ALMAK İSTEDİLER

 

 

İHA'nın haberine göre; şirket binasına giden vatandaşlar karşısında sadece boş bina gördü. Bunun üzerine Bursa'nın İnegöl ilçesinde Çiftlik Bank'a yatırım amaçlı hayvan satan yaklaşık 200 çiftçi, alacaklarını alamayınca tesisi kamyonlarla basarak hayvanlarını geri almak istedi.

Olay yerine kısa sürede çok sayıda Jandarma ekibi gönderildi. Tesise saldırmaya çalışanlarla Jandarma arasında zaman zaman arbede çıktı. Jandarma ve İnegöl İlçe Tarım Müdürlüğü ise öfkeli vatandaşları sakinleştirmeye çalışıyor.

Çiftlik Bank Genel Müdürü Niyazi Karakoç ise şirket içi gerçekleştirilen toplantıda, Mehmet Aydın'a ulaşamadığını ve kandırıldığını herkesin başının çaresine bakması gerektiğini belirtti.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan "Çiftlik Bank" açıklamasında, "Bakanlığımızın 6502 sayılı Kanun kapsamında gerçekleştirdiği inceleme ve denetim faaliyetinde, denetime konu firma hakkında banka hesaplarına bloke konulması, herhangi bir bankacılık işlemi yapmasının engellenmesi gibi bir işlemi ya da yönlendirmesi olmamıştır" denilmişti.

Tespit edilen hususlar doğrultusunda konu Türk Ceza Kanunu çerçevesinde değerlendirilmek üzere ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirilmiştir.

Diğer taraftan, Bakanlığımızın 6502 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat kapsamında yaşanan ihtilaflara ilişkin bilirkişi, hakem ya da mahkeme gibi davranarak bir çözüm getirme yetkisi bulunmadığından uyuşmazlıkların çözümünde genel hükümler çerçevesinde yargı makamlarına başvurması gerektiği değerlendirilmektedir" değerlendirilmesinde bulunuldu.

500 MİLYONDAN FAZLA TOPLADILAR

SPK'nın hazırladığı rapora göre, Çiftlik Bank, 2016-2017 arasında 77 bin 843 kişiden toplam 511.7 milyon TL topladı. 62 bin 877 kişiye 398.3 milyon TL ödeme yaptı. Kalan 113.4 milyon TL Kuzey Kıbrıs'a aktarıldı. Papara dışında G-pay ve Epin gibi ödeme sistemlerinden de Kıbrıs'a yaklaşık 120 milyon TL gönderildiği tespit edilmişti.

YORUMLAR 29
  • Vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Sahtekar ile tamahkar mutlaka biraraya gelirmiş.
    Cevapla
  • Adiga81 6 yıl önce Şikayet Et
    Bedava peynir ancak tuzakta olur.
    Cevapla
  • mali 6 yıl önce Şikayet Et
    elin acımadan alnın terlemeden para kazanmak istersen SONUN HÜSRAN OLUR
    Cevapla
  • Sayonara 6 yıl önce Şikayet Et
    Emek harcamadan çok para kazanayım demenin hazin sonu. Bitcoinciler de aynı hüsranı yaşadı yasayacak.. Titan, saadet zincirlerinin yeni versiyonu..
    Cevapla
  • safkan antalyalı 6 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaş biri de cıkıp bu ülkede denetim yok desin de el atsın . hic bir yerde denetim yok .pazara git sabah etiket var 1 saat sonra yok fiyatlar yükseliyor bu her yerde böyle .avrupa ilerde diyorsun sonra .adamlarda yaptırim var .biliyorlar ki bi alaverede cok yüklü ceza var .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
H.K.G. davasında sürpriz gelişme... O avukat azledildi
Gelinin duvağını toplarken başından vurulmuştu: 3 aylık hamile kadından acı haber!