2018 Bedelli askerlik için sosyal medya harekete geçti! Bedelli geliyor mu?

Gündemden düşmeyen bedelli askerliğin çıkarılması için sosyal medya üzerinden kampanyalar başlatıldı. Farklı sebeplerden ötürü askere gidemeyen gençler bedelli askerliğin gündeme gelmesini istiyorlar. Peki bedelli askerlik çıkacak mı?

2018 Bedelli askerlik için sosyal medya harekete geçti! Bedelli geliyor mu?
2018 Bedelli askerlik için sosyal medya harekete geçti! Bedelli geliyor mu?
GİRİŞ 01.04.2018 09:00 GÜNCELLEME 25.04.2018 09:16
Bu Habere 221 Yorum Yapılmış

Askerlik çağına gelen ancak çeşitli sebeplerden ötürü bu görevi yerine getirmede sorun yaşayan gençler için çıkartılan bedelli askerlik yasasından bu güne kadar yaklaşık 400 bin kişi faydalandı. İmkanı olan vatandaşların vatani borcunu yerine getirmesi gerekirken, çeşitli sebeplerden ötürü askere gidemeyen veya erteleyen gençler, sosyal medya üzerinden çeşitli kampanyalar aracılığı ile seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Konunun yeniden gündeme gelmesini ve bedelli askerliğin çıkmasını isteyen binlerce genç bulunuyor. Peki bedelli askerlik konusu gündemde mi? Bedelli askerlik yasası çıkacak mı?

 

 

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

Bedelli askerlik yasasının çıkmasını bekleyen gençler, sosyal medya hesapları üzerinden seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Hükümet tarafından belirli aralıklarla bedelli askerlik konusunda açıklamalar geliyor ancak, yapılan açıklamalarda net olarak kullanılan ifade hükümet gündeminde bedelli askerlik konusu yoktur yer alıyor. Başbakan Binali Yıldırım, bedelli askerlikle ilgili soruya ''bedelli askerlik şuan da gündemimizde yok.'' diyerek buna sebep olarak da hala devam eden operasyonel faaliyetleri gösteriyor.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN YAPILAN YORUMLAR

''daha önce defalarca verdiğiniz hakkı bizde kullanmak istiyoruz. iş istemiyoruz aş istemiyoruz mevcut düzenimizi korumak istiyoruz''

''iki dudağının arasında milyonlarca gencin umudu, hayatı, huzuru var Reis #BedelliAskerlik sözünü tut artık.''

''Çok açık ve net söylüyorum, gençlerin bu talepleri Reise iletilmez ve seçimden mağlubiyet alınırsa cezası bakanlara ve danışmanlara kesilir...''

''#bedelliaskerlik bekleyen gençler parti ayrımı yapmaksızın dertlerine derman olacak partiye destek olacaktır. Bunu değerlendirin sesimize ses olun.''

YORUMLAR 221
  • ABDULLAH ÖREN 5 yıl önce Şikayet Et
    ben güneydoğuda aslanlar gibi askerlik yaptım bugün millet askerden her yıl tecil ettirerek kaçıyor yok üniversite kaydı yaptırıyor yok yurt dışına gidiyor erteliyor sonra devlet bu kişilere diyor ki sizin yaşınız geçmiş 20 bin tl verin yeter vatan borcun bitiyor diyor. bizim günahımız neydi bu ülkede hayatımızın en güzel zamanlarını askerlik yaptık onlar tatil yaptı yattı kalktı bumu adalet yapıyorsanız 50 bin 100 bin yapın bali devlete katkısı olsun diyorsanız ayrıca 20 bin bugün asgari ücretle çalışan bile verir yazıklar olsun böyle vatanseverliğe yazıklar olsun ecdada askerden kaçana yazıklar olsun 20 bin verene alana hakkım haram olsun.
    Cevapla
  • Osmanlılı Hamzaa 5 yıl önce Şikayet Et
    Bedelli askerlik dünyanın hiç bir ülkesinde yokken türkiyenin nedir bu bedelli askerlik sevdası.Askerlikten kaçmanın derdine düşmüşler hele birde savaş çıksa vay bu korkakların haline.Her fırsatta bedelli bedelli diyenlerin türklügünden şüphe etmek lazım.Alacagı para devletin başını döndürmüş olacakki dogacak tehlikeleri görmezden geliyor.Bedelli askerlik çıktıgı an bu ülkenin işi bitmiştir,geriye sayım başlamıştır.Bunu bir kenara yazın ve görün...
    Cevapla
  • halit yılmaz demir 5 yıl önce Şikayet Et
    ne alakası var
    Cevapla
  • Gökbörü 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın her yerinde askerlik zorunlu değil.bedelli askerlik istemekle vatan haini olmak veya korkak olmakla ne alakası var,her askere gidenin ülkesini sevdiğini mi sanıyorsun,bu vatana hizmet sadece askerlik yapmakla mı oluyor,şu an mecliste görev yapan bir çok devlet büyüğünün çocuklarıda bedelli askerlik yaptı,artık her şey profesyonel,hayatında eline ekmek bıçağı almamış bir gencin askerde ne tür bir fayda sağlayabilir,her Türk zaten asker doğar,15 Temmuzda meydanlara inen gençlerin hepsi askerliğini yapmış gençler miydi,daha önceleride bedelli çıktı çok şükür devletimiz batmadı.
    Cevapla
  • bedelli 5 yıl önce Şikayet Et
    bedelli çıkmalı artık
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    yaş:21 bedel:1000 avro
    Cevapla
  • Gönüllü Savaşcı 5 yıl önce Şikayet Et
    Bedelli askerlik demek "satılık vatan" demek açık ve net.Gençleri bedelli askerlige teşvik etmek ilerde ülke açısından çok tehlikeli sonuçlar doguracaktır ve devlet yaptıgı bu yanlışın farkına vardıgında ise iş işten geçmiş olacak.Bedelli askerlik diyerek devletimiz ortaya cahilce bir konu atmıştır,ne olursa olsun askerlik siyasi malzeme olarak kullanılmamalı,Ülkenin güvenligi için bedelli diye bir şey olmamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı