Seçim beyannamelerinde ortaya çıkan gerçek

AK Parti'nin ardından CHP'de seçim beyannamesini açıkladı. Beyannamelerde geçen anahtar kelimeler iki parti arasındaki vizyon farkını gözler önüne seriyor.

Seçim beyannamelerinde ortaya çıkan gerçek
Seçim beyannamelerinde ortaya çıkan gerçek
GİRİŞ 26.05.2018 18:16 GÜNCELLEME 26.05.2018 19:05
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

İki partinin seçim bildirgesindeki anahtar kelimeleri kullanım sıklığı, hedefler ve gelecek vizyonu açısından önemli ipuçları içerirken CHP'nin beyannamesindeki vurgular AK Parti'nin beyannamesine göre çok etkisiz kaldı.

Her seferinde adalet ve özgürlükten dem vuran CHP'de açıklanan seçim beyannamesindeki adalet ve özgürlük kavramlarının etkisinin AK Parti beyannamesine göre oldukça düşük seviyede olduğu görülüyor.  

 

 

İki partinin 24 Haziran 2018 seçim bildirgelerinde eğitim, ekonomi, teknoloji, yatırım, sanayi, milli, savunma sanayi, insan, araştırma ve girişim kelimelerinin kullanılma sıklığı AK Parti'nin CHP'ye oranla kat kat daha özverili ve vizyonlu olduğunu ortaya koyuyor. 

İşte AK Parti ve CHP'nin seçim beyannamesindeki farkı gözler önüne seren o tablo;

YORUMLAR 59
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    chp nin derdi türkiye değilki adamlar derin ve dış yapıya göre hareket edip ceplerini doldurma telaşındalar yatırım olmuş olmamış ülke gelecekte ne olur umurlarında değil chp ülke dindarlaşıyor diye karın ağrısı başlayan dinden dindardan korkan bir parti suriye gibi savaş olsa bunların çoğu avrupaya amerikaya kaçar ülke umurlarındamı
    Cevapla
  • bülent 5 yıl önce Şikayet Et
    kalite ve vizyon farkı, arada uçurum var, yapılanların rüyasını bile göremiyorlar
    Cevapla
  • milletin ferdi 5 yıl önce Şikayet Et
    CHP hiçbir şey yapmayacağız dese yine bu mallar Kemal'in dediği gibi tıpış tıpış gider yine CHP'ye oy verir. Aslında muhalefet daha fazlasını da söyledi, tüm projeleri durduracağız, yapılanı da yıkacağız bile dedi. Ama gidip yine oy verecekler. Çünkü dertleri Türkiye değil, Erdoğan (dolayısıyla Türkiye) düşmanlığında Batı ile İsrail ile yarışıyorlar.
    Cevapla
  • Cüneyt ERDOĞAN 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu CHP yi sevmedim sever isem RECEP TAYYİP ERDOĞAN’nı CHP ye ödünç olarak geçse Belki severim Belki de resin istediği gibi bir muhalefet olur
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Seçim bildirgesine kelimelerin ne kadar girmesi önemli deyil. önemli olan icraat. 16 sene de yapılan icraatlar da ortada. Bir başka hususta, herşeyi alt-üst olmuş ülkede bunu düzeltmek kolay deyil. Ben muhalefetin yerinde olsam seçime hiç asılmam. olaki iktidar olursalar bu bozuk düzeni düzeltmek hiç söylendiği gibi kolay olmaz. dolaysıyla çok çabuk yıpranırlar,ondan sonra ömür boyu iktidar olamzlar.
    Cevapla
  • Hasan doğru 5 yıl önce Şikayet Et
    Seçimi zaten kazanamayacaklarını biliyorlar. Aksi takdirde kılıçdaroğlu inceyi aday göstermez kendisi olurdu. Ayrıca tüm yatırımları durdurarak, yapılanları yıkarak, kazanımları bırakıp geriye dönerek ve eskiden olduğu gibi batının köpeği olarak mı düzeni sağlayacak. Seçim beyannamelerini demi görmüyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...