Avukattan 'dilenci bile 10 lira istiyor' savunması

Eskişehir'de 13 yaşındaki bir çocuğun elindeki 20 lirayı gasbeden tutuklu sanık hakim karşısına çıktı. Sanık avukatının savunması ise duyanı şaşkına çevirdi.

Avukattan 'dilenci bile 10 lira istiyor' savunması
Avukattan 'dilenci bile 10 lira istiyor' savunması
GİRİŞ 07.11.2018 09:17 GÜNCELLEME 07.11.2018 09:35
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Eskişehir'de 13 yaşındaki bir çocuğun elindeki 20  lirayı gasbeden tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada tutuklu sanık  Halit Y. (25), mağdur A.K'nin ailesi, yakınları ve avukatlar hazır bulundu.

Üzerine atılı suçu kabul eden tutuklu sanık Halit Y, pişman olduğunu  söyleyerek tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Ortaya çıkan maddi mağduriyeti gidermeye hazır olduklarını söyleyen  sanık avukatı İnan Ersoy da şikayetçi tarafın 20 lira olan parayı kabul  etmediğini belirterek, "Yaşanan olay elbette yanlış. Fakat bugünün şartlarına  bakarsak dilenci de zam yapmış. Dilenci bile 10 lira istiyor. Ortadaki para çok  küçük bir miktar. İsterseniz hemen şimdi verelim. Para küçük ama verilecek ceza  çok büyük. Tahliye ve beraat talep ediyoruz." dedi.

"MEBLAĞ KÜÇÜK OLABİLİR AMA YAPILAN ŞEYİN AFFI OLAMAZ"

Mağdur A.K'nin annesi Nevin K. ise yaşanan olaydan ötürü çocuğunun  psikolojisinin bozulduğunu belirterek, "O gün elinde 20 lira var çocuğumun. Onu  almış. 100 lira olsa onu alacak. Hiçbir şey olmasa belki de canına kastedecek.  Meblağ küçük olabilir ama yapılan şeyin affı olamaz. Şikayetimden vazgeçmem."  diye konuştu.

Mahkeme heyeti, "samimi beyanda bulunması ve iyi halden ötürü" sanığın  tahliyesine karar verdi.

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 11 Nisan'a  ertelendi.

Halit Y, eylül ayında merkez Odunpazarı ilçesi Demirciler Sokağı'nda  tek başına yürüyen 13 yaşındaki A.K'nin elindeki 20 lirayı gasbetmiş, olayı  öğrenen aile şikayetçi olmuştu. Bunun üzerine gözaltına alınan Halit Y,  tutuklanmıştı.

 

YORUMLAR 9
  • Enes 5 yıl önce Şikayet Et
    500 katıyla ödesin. Harama el uzatabilir mi daha.
    Cevapla
  • serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    al işte yine suça suçluya af bu ceza sistemi ne zaman değişecek......
    Cevapla
  • inanmam inanamam 5 yıl önce Şikayet Et
    YUH artık. Bu avukatlar da artık sorgulanmalı. Hukuk belli. Biri gasp diğeri gönül rızası bunu ayırt edemeyen avukatın belgesi iptal edilmeli
    Cevapla
  • hakkı 5 yıl önce Şikayet Et
    neyin samimi davranışı sayın hakim senin çocuğuna aynısı yapılsa bakalım yine gaspçı çok samimiydi diye bilecekmisin bunun birde ahireti var sayın hakimler savcılar
    Cevapla
  • blackksea67 5 yıl önce Şikayet Et
    Son pişmanlık neye yarar her şeyin bedeli var buraya kadarr.. 13 yaşında ki okul çocuğunun elinden harçlığını yemek parasını alacaksın, avukatında bunu savunacak vay arkadaş! Adelet anlayışı bu mu olmalı? Cezalar çaydırıcı değil, suçlular ceza evlerine otelmiş gibi, girip yatar çıkarım deme pişkinliğini gösteriyor.. Herkes ama herkes şuan o 13 yaşında ki çocuğun kendi çocuğu olduğunu bir kez düşünsün..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...