Hatay'da alarm! Su seviyesi giderek artıyor

Hatay’da son bir haftada etkisini arttıran sağanak yağışlar sonucu oluşan sel Hatay Havalimanı yoluna taştı. Havalimanı giriş ve çıkışları sivil araç trafiğine kapatılırken, ulaşım otobüslerle sağlandı.

GİRİŞ 17.01.2019 16:16 GÜNCELLEME 17.01.2019 16:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hatay’da son bir haftada etkisini arttıran sağanak yağışlar Amik Ovası'nı esir aldı. Ova içerisinde bulunan Aşağıoba Mahallesi, ova ile birlikte sular altında kalırken, Hatay Havaalanı yolu da artan su seviyesinden nasibini aldı. Su seviyesinin giderek artmasıyla havaalanı yolu trafiğe kapandı. Havaalanına sivil araç girişi kapatılırken, ulaşım otobüslerle sağlandı.

 

 

Sağanak yağışlar ve baraj kapaklarının açılması nedeniyle Amik Ovası'nda tarım arazileri sular altında kalırken, havaalanı yoluna kadar ulaşan su seviyesine karşı ekipler setle tedbir almaya çalıştı.

Devlet Su İşleri'ne bağlı kepçeler yol kenarlarına set kurarken, belediye ekipleri de alanda çalışma yaptı. Havaalanı yolunda güvenlik sağlanana kadar, ulaşımların otobüslerle sağlanacağı öğrenildi.

 

 

YORUMLAR 3
  • Fehmi 5 yıl önce Şikayet Et
    Sahile havaalani yapilirmi buralara bina dahi yapilmamali 3 kisinin topragi degerlenecek diye milli servet yok edilmemeli imar planini belediyelerden alinmali sert ve kati imar kurallari olmali
    Cevapla
  • Bekir 5 yıl önce Şikayet Et
    Amik ovası Antakya'ya yaklaştıkça daralıyor ve yükseliyor. Asi nehri de bu yönde aktığı için yağan yağmur suları çok aşırı olduğu zaman doğal engelle karşılaşıyor ve ovanın içlerine doğru göllenme meydana geliyor
    Cevapla
  • yasir 5 yıl önce Şikayet Et
    Daha taş yağacak taş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!