Pataloji sergisi meraklılarını bekliyor

Yazdıkları raporlar genellikle korku, kaygı ile beklenen ve patoloji raporlarının altında isimden ibaret tıbbın görünmeyen aktörleri patologlar, organizmanın mikro dünyasından seçtikleri görsellerden oluşan sergi ile gün yüzüne çıkıyorlar.

Pataloji sergisi meraklılarını bekliyor
Pataloji sergisi meraklılarını bekliyor
GİRİŞ 16.03.2019 16:27 GÜNCELLEME 16.03.2019 16:27

Patoloji Dernekleri Federasyonu’nun iki yıldır gerçekleştirdiği ve uluslararası katılımlı PathArt yarışmasında ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan mikrofotografik görüntülerden oluşan sergi 15-27 Mart 2019’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. 

Bu kez ''tümörünüz iyi huylu çıktı'' gibi müjdeli bir haber vermek yerine organizmanın mikro dünyasından sihirli yansımalar içeren görsellerle bilim ile sanatın aynı ortam ve söylemde buluşmasını amaçlıyorlar. 

Hastalıkların doku ve hücre düzeyinde oluşturduğu mikroskopik değişiklikleri inceleyip kesin tanı koymayı amaçlayan patoloji uzmanlarının gizemli mikro dünyasından görüntülerin biraz da esprili bir anlatımla sergileneceği serginin hayli ilgi görmesi bekleniyor. 

PathArt sergisi, Tıbbi Patoloji gibi bilişsel yönü ağır basan, yazdıkları hayati önemi olan raporlar dışında suskun kalan ve pek göz önünde olmayan patoloji uzmanlarının iç dünyasını, patoloji raporlarının ardındaki hekimlerin “insan” yönünü ve duygulanımlarını da göz önüne sermeyi amaçlıyor.  

Bilimin kuru, katı ve sade görselleri ile sanatın akışkan dinamik esprili yanlarını yakınlaştırıp içimizdeki insana dokunmayı, akıl-duygu birlikteliği ile mikro dünyamızı görünür kılmayı amaçlayan sürprizlerle dolu PathArt sergisinde sergilenen eserler sanat dünyasında da heyecan uyandıracak gibi görünüyor. 

İçimizdeki mikro dünyayı ve o mikro dünya üzerinden sanatsal ifade bulan görsellerin yer alacağı uluslararası katılımlı PathArt sergisi 15-27 Mart 2019’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır