Cumhuriyet'e tepkiler çığ gibi!

TC. İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Emine Bulut cinayetinin ardından yaptığı açıklamayı kes yapıştır yöntemiyle değiştiren, açıklamanın en önemli yerlerini ise sansürleyerek karakter suikastlığına soyunan Cumhuriyet Gazetesi’ne sosyal medyadan tepkiler yükseldi.

Cumhuriyet'e tepkiler çığ gibi!
Cumhuriyet'e tepkiler çığ gibi!
GİRİŞ 24.08.2019 01:40 GÜNCELLEME 24.08.2019 09:08
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet gazetesi katliamı bile algı malzemesi yaparak TC. İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u hedef aldı. Prof. Dr. Fahrettin Altun’un Emine Bulut cinayetinin ardından yaptığı açıklamayı kes yapıştır yöntemiyle değiştiren, açıklamanın en önemli yerlerini ise sansürleyerek karakter suikastlığına soyunan Cumhuriyet Gazetesi’ne sosyal medyadan tepkiler yükseldi.

 

FAHRETTİN ALTUN NE DEMİŞTİ

Emine Bulut cinayetinin ardından, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Emine Bulut'un vahşice katledilmesinden dolayı failin hak ettiği cezayı alması ve kadına yönelik şiddetle mücadele noktasında gerekli adımların atılması için yetkilileri göreve çağırmıştır" dedi.

 

Altun açıklamasının devamında ise, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Emine Bulut'un vahşice katledilmesinden dolayı derin bir üzüntü duymuş, bu üzüntüsünü ilgili kamu görevlileriyle paylaşmış, failin hak ettiği cezayı alması ve kadına yönelik şiddetle mücadele noktasında gerekli adımların atılması için yetkilileri göreve çağırmıştır. Bu süreçte medyayı sorumlu ve etik yayıncılığa davet ediyor; cinayeti meşrulaştırıcı nitelikte ifadelerden, kurbanı suçlayan, faili savunan ve şiddeti grafikleştiren habercilik türünden kaçınmaları çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı. 

CUMHURİYET’TEN MANİPÜLASYON 

Cumhuriyet Gazetesi ise sosyal medya hesabından, haberi kesti, biçti, başlığa da cımbızlayarak ters algı meydana getirecek şekilde attı. Algı operasyonu ise anında gazetecilerin ve sosyal medya fenomenlerinin radarına takıldı. Cumhuriyet Gazetesi'nin karakter suikastini deşifre eden gazeteciler ve sosyal medya fenomenleri şu paylaşımları yaptı:

YORUMLAR 23
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    bu gazetenin neden nefesini kesmiyorlar anlamış değilim züppeler diyarı
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür yanıltıcı ve yalan haberlere büyük cezalar verilmezse yapılmaya devam eder ve edeceklerdir.
    Cevapla
  • Ertuğrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu gazetenin adı cumhuriyet artık adını zilliyet veya artniyet veya pisniyet veya satılmışlar gazetesi veya uzaktan kumanda gazetesi dahada alternatif isim bulunabilir. Bu milletin bu cumhuriyetin gazetesi değil. Kokuşmuş sarhoş beyinlerini iblisin hükmettiği bir gazete.
    Cevapla
  • kazım 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu malum paçavra imansız ve külüstür komanistlerin zavallı ve minik tirajlı cerideleridir! Dikkate almayın! Kendilerini bir
    Cevapla
  • şahabettin 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunun bir cezası bedeli olmalı itibar suikastı haysiyet tecavüzü onur katilinin yaptığı kâr kalırsa bu iftiralar bitmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...