Son dakika: NATO'dan Türkiye açıklaması

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg "Türkiye-ABD arasındaki anlaşmanın, Suriye'nin kuzeydoğusunda gerginliği azaltmaya katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

Son dakika: NATO'dan Türkiye açıklaması
Son dakika: NATO'dan Türkiye açıklaması
GİRİŞ 18.10.2019 21:58 GÜNCELLEME 18.10.2019 22:47
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Stoltenberg, Brüksel'de bulunan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Pompeo'nun Türkiye ve ABD arasında "Suriye'nin kuzeydoğusuna ilişkin varılan anlaşma" hakkında NATO Kuzey Atlantik Konseyi'ne bilgi verdiğini aktaran Stoltenberg, Suriye'de sahada olan iki NATO müttefikinin anlaşma sağlamasından memnuniyet duyduğunu vurguladı.

Stoltenberg, Suriye'nin kuzeydoğusunda durumun hala "hassasiyetini" koruduğunu ifade ederek, "Türkiye-ABD arasındaki anlaşmanın, Suriye'nin kuzeydoğusunda gerginliği azaltmaya katkı sağlayacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

'TÜM İTTİFAK ÜYELERİ İÇİN ÖNEM TAŞIYOR'

 

NATO'nun müttefiklerin güvenlik endişelerini ele almak için önemli bir platform görevini de gördüğünü belirten Stoltenberg, Suriye'nin tüm ittifak üyeleri için önem taşıdığını kaydetti.

Stoltenberg, yakın zamanda Türkiye'ye resmi bir ziyaret düzenlediğini anımsatarak, "Türkiye'nin istikrarsız bir bölgede ön cephede yer aldığını ve tüm müttefiklerden daha fazla terör saldırısına uğradığını anımsattım." diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN MEŞRU GÜVENLİK KAYGILARI VAR'

Türkiye'nin aynı zamanda çok sayıda sığınmacıya da ev sahipliği yaptığını vurgulayan Stoltenberg, "Türkiye'nin meşru güvenlik kaygıları var." dedi.

Ziyaret kapsamında Barış Pınarı Harekatı hakkında endişelerini de dile getirdiğini hatırlatan Stoltenberg, terör örgütü DEAŞ'ın ortak düşman olduğunu ve bu örgüte karşı elde edilen kazanımlara zarar gelmemesi gerektiğini söyledi.

YORUMLAR 23
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin ve nato nun cani cehenneme bir gün bir lider gelecektir sizlere haddinizi bildirecek onu beklicez
    Cevapla
  • Alperen 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD imza attığı Barış pınarı mutabakatı ile terör savaş suçu işlediğini resmileştirmiştir. NATO ABD yi natodan çıkartmalı veya sorgulamalıdır
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    YAHUDİ HAHAM DOV LIOR : " Arz_ı Mevdud ( Büyük İsrail ) hedefimiz için "Kürdistan Vaadiyle..!!" Kürtleri inandırıp Onları Türklerle çatıştırmak zorundayız. BAKARA 120 : Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur. SANA GELEN İLİMDEN SONRA ONLARIN ARZULARINA UYACAK OLURSAN, andolsun ki, Allah'tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır .
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Enerji yataklarının ve ihtiyaç duyulan bağlantıların tesisine ilişkin, Çin’den Atlantik’e uzanacak Modern İpek Yolu’nun üzerinde, inisiyatifi Çin’den alabilmek ve aradaki bölgeyi kontrol edebilmek maksadıyla, Ortadoğu’da bu yeni siyasi coğrafyanın inşası projesidir. Belirtilen amaç için ABD, İngiltere, İtalya, Fransa üstlenici, Almanya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs işin içinde, İsrail, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır bölgesel aktör olacak biçimde çalışıyorlar.
    Cevapla
  • Bozok 66 4 yıl önce Şikayet Et
    Nato kılıfı altında barı uşaklığına HAYIR bizim orda yerımız yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu