Bakan Akar'dan Patriot açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Almanya'nın güvenli bölge önerisi ile ilgili, "Perşembe günü konuyu Alman muhataplardan dinleyeceğiz" dedi. Ayrıca Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında Patriot savunma sisteminin alımının gündeme gelebileceğini açıkladı.

Bakan Akar'dan Patriot açıklaması
Bakan Akar'dan Patriot açıklaması
GİRİŞ 23.10.2019 18:10 GÜNCELLEME 23.10.2019 19:30
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Bakanı Hulusi Akar, gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Bakan Akar, "F-35 konusunda ABD ile anlaşmazlıkların üstesinden geleceğiz. ABD'den Patriot sistemi alabiliriz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinde gündeme gelebiliriz" dedi.

Bakan Akar, ABD yaptırımlarının geçici olacağına inandıklarını belirtti.

RUSYA ELİNDEN GELENİ YAPAR

Suriye ile sıcak temas olmaması gerektiğini belirten Akar, "Böyle bir sorun olmaz. Rusya bu konuda elinden geleni yapar" diye konuştu.

"Biz NATO'nun merkezindeyiz hiçbir yere gitmiyoruz" mesajı veren Akar'ın açıklamaları özetle şöyle: 

"Harekat alanı dışında herhangi bir operasyon ihtiyacımız bulunmuyor.

F-35 konusunda ABD ile anlaşmazlıkların üstesinden geleceğiz.

Biz NATO'nun merkezindeyiz hiçbir yere gitmiyoruz. NATO’daki müttefiklerimiz tarafından anlaşılma konusunda bazı sorunlar yaşıyoruz.

ABD yaptırımlarının geçici olacağına inanıyoruz, bu konunun gündemden kalkasını istiyoruz.

PATRİOT ALABİLİRİZ

ABD’nin Patriot savunma sistemini alabiliriz, (Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında) bu konu gündeme gelebilir.

Önümüzdeki günlerde içinde bulunduğumuz Barış Pınarı asayiş bölgesinde EYP'lerin kaldırılması, varsa kaldıysa teröristlerin temizlenmesi calışması yapılacak. Biz terörden sadece PKK/YPG kast etmiyoruz, girdiğimiz bölgelerde karşılaştığımız takdirde DEAŞ'a da aynı şekilde gerekeni yapmaya hazırız.

TSK'nin kimyasal silah kullanması asla söz konusu değildir, envanterde yok; PYD'nin TSK'ya ithamda bulunmak için bölgeye kimyasal silah taşıdığı duyumumuz var.

Suriye ile sıcak temas olmaması lazım, böyle bir sorun olmaz; Rusya da bu konuda elinden geleni yapar.

NATO ZİRVESİ

Almanya’nın güvenli bölge teklifini duyduk, yarın (NATO Zirvesi'nde) kendilerinden de dinleme fırsatı bulacağız; teklifin kapsamına göre değerlendireceğiz. Güvenli bölgede 12 gözlem noktası değerlendiriliyor; arazideki şartlara göre bu sayı iner ya da çıkar.

Çeşitli şekillerde bizim kontrolümüze geçen 200 civarında DEAŞ'lı oldu, onları da uygun şekilde uygun yerlerde muhafaza ve kontrol ediyoruz.

Suriyeli kardeşlerimizin evlerine normal hayatlarına dönebilmeleri projeler tamam; uygulaması, finansı ve diğer ülkelerin de katkısıyla hataya geçirilmesi için çalışmalar sürüyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 45
  • Abuzer 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu saatten sonra ABD den oyuncak silah bile almamız mümkün değil.bu bir onur meselesi oldu bizim için.
    Cevapla
  • uğur 4 yıl önce Şikayet Et
    ya bu bölgede her zaman israilin abd nin vb güçlerin yeni planı olur. şeytanın hilesi hiç bitmez. bunlarda şeytan dostları ve onlarında hain planı hiç bitmez. maalesef bazı kürt kardeşlerimiz kandırılarak araçılıp edip piyonluğunu yapıyor. tabi bu hainlerin içinde türküde kürdüde arabıda vb var. hak batıl meselesi. onlar hem bu dünyalarını hemde öbür dünyalarını kaybediyor. önemli olan biz müslümanların yek vucut olaması. her zaman bol parçala birbirine vurdur yut oyunu var. geçmişte de vardı geleçektede olacak.
    Cevapla
  • yerli malı... 4 yıl önce Şikayet Et
    abd yapımı patriotlar ve f35 ler şu anda sahada hiçbir varlık gösteremeyen 5 para etmez silahlar daha dün s400 korkusuyla abd f35 leri vermek istemiyordu patriotlar dersek s400 ler yanında bir hiç her iki silah performans açısından isteneni tam yerine getirdiği şüpeli birde f35 ler görev bilgisayarı akıllı telefonlar gibi uzaktan abd kontrolünde... illede milli illede milli eğer abd patriotlar ve f35 lerin tam bilgisayar, yazılım, motor alaşımı olmazsa olmaz başta bütün teknolojiyi bize verir transfer ederse hemen alalım yoksa... bu silahlar için fazla ısrarcı olmayalım. biz tfx lerimizi siper ve hisarlarımızı dünyanın en iyisi olarak üretmeye çalışalım
    Cevapla
  • Baris 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim icin f 45 üretsinler aliriz.
    Cevapla
  • CAATSA 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu Patriot Alma İsteğini de Anlamak Zor.ABD İkisine Aynı Anda Sahip Olamazsınız Diyor Biz İse Patriot Alma Konusunda Hala Israr Ediyoruz Bide Üstüne F-35'leri İstiyoruz ŞAKA GİBİ! :)
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    ben varolmak için verilen haraç gibi düşünüyorum
    Cevapla
  • cenk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar şunu işaret eder. Rusya dan daha silah alacaz sanırım
    Cevapla
  • Burhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence çok iyi bir taktik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İddialar sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan KDV açıklaması!
Kastamonu’da sulama kanalında başı kesilmiş ceset bulundu