En çok hangi renk otomobil kaza yapar

Trafik kazalarının bir çok nedeni var. Avustralya Melbourne’deki Monash Üniversitesi kazalarla ilgili 20 yıllık bir araştırmayı yayınladı. Çalışmada kazaların tek nedeni kural ihlali ya da teknik sorunlar değil.

En çok hangi renk otomobil kaza yapar
En çok hangi renk otomobil kaza yapar
GİRİŞ 23.06.2010 09:35 GÜNCELLEME 23.06.2010 09:35
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Siyah renkli araçlar, diğer renktekilerden yüzde 47 daha fazla kaza yapıyor.

Avustralya, Melbourne’deki Monash Üniversitesi’nde 20 yıl süreyle yapılan araştırmaya göre siyahtan sonra en riskli renkler gri ve gümüş.

850 bin kaza inceleyen ekip en güvenli rengin beyaz ve sarı olduğunu söylüyor. Siyah, gri, gümüş ve onları takip eden mavi ve kırmızı araçların yol ve çevre rengi içinde görünürlüğünü yitirdiği için kazaya yol açtığını belirten uzmanlar siyah araçların gündüzleri yüzde 12, geceleri yüzde 47 daha fazla kazaya sebep olduğunu belirtti.

KAYNAK: RADİKAL- THE DAİLY MAİL
YORUMLAR 28
  • hilal71 13 yıl önce Şikayet Et
    burası türkiye. kendisini çok ilerlemiş gibi zanneden ama gerçekte dünyanın en geri kalmış ülkelerinden biri.onun için burda aracın rengi,markası,modeli sökmez.trafikte veya stop halinde bile farketmez.türkiyede kontağı olan her türlü taşıtın kaza yapma olasılığı aynıdır.bu da benim araştırmalarımın sonucudur.kamuoyuna saygıyla duyurulur.
    Cevapla
  • Kahramanmaraşlı 13 yıl önce Şikayet Et
    vatansever in de dediği gibi. siyah renkli araç diğer renklere nazaran sayıca fazla olduğu için en çok kazaya bu araçlar karışacak, ama böyle renklere girileceğine kaza sebeplerini araştırsalar daha iyi olur
    Cevapla
  • RUNAWAY HUNTER 13 yıl önce Şikayet Et
    melbourne için bir araştırma. melbourne ü bilen birisi olarak oradaki gençlerin hemen hepsinin kullandığı araçların rengi zaten bu renkler ve hız yapan kişiler zaten bu gençler... onun haricinde zaten herkes kurallara harfiyen uyuyor. birde kazalarda ölenlerin yaşlarına bakarsanız doğru orantılı olduğunu göreceksiniz.. tamamen melbourne için yapılmış bir araştırma bu. tr de bu sonuçlardan bahsetmek imkansız... birde onlar masraf olmasın diye dünya geneli için araştırma yapmazlar...
    Cevapla
  • ubade samit önal 13 yıl önce Şikayet Et
    vatan severe. güzel de vatansever kardeşim deney türkiyede değil ki merlbournede yapılmış...o kadar denemeye istatistiğe de gerek yok aslında gri arabalar trafikte en az farkedilen arabalardır her zaman...gündüz grilerin kaza yapma olanağı daha fazladır...gece de tabiki koyu renkliler...başta siyah olmak üzere sıralayacak olursak lacivert bordo vs...mantık budur...
    Cevapla
  • elegans bodur 13 yıl önce Şikayet Et
    ilginç. şimdi arkadaşlar biz önce şuna bakalım avustralya da mı daha çok kaza oluyor yoksa bizde mi sonra şu soruyu soralım.bizim üniversiteler neden bu tür araştırma yapmıyor ve eğer yapılsa acaba renk değil de kaza ve ölümcül kazalar hangi arabalarda en çok oluyor. var mı öyle babayiğit bunu yapacak. sonucu şimdiden söyliyim en çok kaza şu kango mangolar ve ölümcül kaza da koçun arabaları. hele o eski tofaşlar ve remolar çok kişiye mezar oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Guterres: Refah'a yapılacak bir saldırı insani bir kabus olacaktır
1 ayda yaptıkları tek iş bu!CHP'li belediyeler icraatta değil tabela avcılığında yarışıyor