2 amiral ve 1 albay daha tutuklandı

İnternet andıcı davasında haklarında yakalama kararı düzenlenen Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ve AIlbay Hulusi Gülbahar tutuklandı.

2 amiral ve 1 albay daha tutuklandı
2 amiral ve 1 albay daha tutuklandı
GİRİŞ 17.08.2011 18:21 GÜNCELLEME 17.08.2011 18:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İnternet andıcı davasında haklarında yakalama emri çıkarılanlardan Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ve Albay Hulusi Gülbahar tutuklandı. Yakalama kararı bulanan 14 sanıktan 6’sı tutuklanmış oldu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ve Albay Hulusi Gülbahar yakalama kararına karşı savunmalarını yaptı. Savunmaların ardından mahkeme, duruşmaya ara verdi. Aradan sonra mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme ‘dosyadaki delil durumu, sanıklar Hulusi Gülbahar, Hıfzı Çubuklu ve Mehmet Otuzbiroğlu’na atılı Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, silahlı terör örgütünü yönetme suçlarının vasıf ve mahiyeti, dosya içeriği, sanıklara isnat edilen suçları işlediklerine dair kuvvetli suç şüphe sebeplerinin olması, delilleri gizleme veya değiştirme hususlarında da kuvvetli şüphenin bulunduğunu’ belirtti.

Adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağını belirten mahkeme, üç sanığın da tutuklanmasına karar verdi.

Mahkeme sanıkların, İstanbul 14. ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz haklarının bulunduğunu da belirtti.
Bu karar ile haklarında yakalama emri çıkarılan 14 sanıktan 6’sı tutuklanmış oldu. Daha önce de emekli Orgeneral Hasan Iğsız ile iki emekli albay tutuklanmıştı. Aralarında Orgeneral Nusret Taşdeler ile korgeneraller İsmail Hakkı Pekin ve Mehmet Eröz’ün de bulunduğu 8 sanık ise henüz teslim olmadı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 4
  • nizam-ı cedit 12 yıl önce Şikayet Et
    bu generalleri hapislerde çürütmeden bize rahat yok.... o kadar..
    Cevapla
  • ENES MİRZA 12 yıl önce Şikayet Et
    ESAS KANDİL İÇİMİZDE. Bugüne kadar herkes bilir ki, doğudaki çatışmalarda PKK militanları hep kollanmıştır. Gizli bir el onları hep kollamış, devletin kararlılık göstereceği her seferinde en gizli bilgiler hiç umulmadık şekilde karşı tarafa ulaştırılmıştır. Maalesef biz kabul etsek de etmesek de ordunun içinde ve tabii devletin kritik bir çok yerlerinde ‘kripto Yahudiler ve Ermeniler’ mevcuttur. Bunlar Müslüman ve Türk gibi göründükleri için ayıklamak da zordur ama bunlar ayıklanmadan da Türkiye’nin hiçbir adımı başarılı olmaz, çünkü daha Türkiye adım atmadan Kandildekiler bilgisini alır…
    Cevapla
  • zafer kıran 12 yıl önce Şikayet Et
    ayıp olur. elbette tutuklanacak gidipte pkk lı vekilleri ve yardakçılarını tutuklıyacak değillerya
    Cevapla
  • kerem gencoğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    Terör bunların sayesinde hep oldu. Birileri çıkıp tutuklamalara tepki gösteriyor terör azdı deyip zaten terörü azdıran bu ergenekon çetesi şu askerlerin haline bak işleri askerlik mi yoksa kara probaganda sitesi kurmak mı bunların kökü kazındığı anda terör de biter zaten defalarca teröristlerle işbirliği içinde olduklarına dair kaset ve belgeleri yayınlandı bağırıp çağıranlar da Hıfzı çubuklu nun adamları işleri o ya güya milleti galeyana getirecekler söz de pkk ile mücadele askerlerin tutuklanması ile zaafa uğrayacak kimse bunları yemiyor hükümete güvenimiz tamdır Allahın izniyle bu işi kökünden bitirecekler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi