İstanbul'da yoğun kar yağışı başladı

Yapılan uyarıların ardından beklenen kar bugün İstanbul'a yağdı. Yeni yılın ilk karı Anadolu yakasında bazı ilçelerde etkisini gösterirken, kısa bir sürede etrafı beyaza bürüdü.

İstanbul'da yoğun kar yağışı başladı
İstanbul'da yoğun kar yağışı başladı
GİRİŞ 14.01.2012 13:35 GÜNCELLEME 14.01.2012 13:35


Meteroloji'nin Cuma günü yaptığı uyarı sonrası soğuk ve yağışlı hava Tekirdağ'dan yurda giriş yaptı. İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı.

Anadolu yakasında Çamlıca, Sultanbeyli, Sarıgazi, Şile, Ağva,  Ümraniye, Çekmeköy Avrupa yakasın'da ise Sarıyer, Sultançiftliği, Seyrantepe, gibi bazı yerlerde karın lapa lapa yağdığı görüldü.

Pazartesi günü ise karın şiddetini daha da arttırması bekleniyor.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Ergün Güler, kentte bugün yağmur şeklinde devam edecek yağışların, akşam ve gece saatlerinde yüksek kesimlerde karla karışık yağmura dönüşmesi, Salı günü ise yüksek kesimlerde kar yağışının beklendiğini bildirdi.

Ergün Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehir genelinde yarın yağışın beklenmediğini, parçalı bulutlu bir havanın beklendiğini belirterek, şunları kaydetti: "Bölgemiz, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girmiş bulunmakta. İstanbul için bugün yağmur şeklinde devam edecek yağışların, akşam ve gece saatlerinde yüksek kesimlerde yer yer karla karışık yağmura dönüşmesi bekleniyor. Çamlıca tepesi, Sarıyer, Pendik, Ümraniye, Çatalca’nın yüksek yerlerine yağış kar şeklinde olacak. Yarın İstanbul’da yağış beklenmiyor, parçalı bulutlu bir hava olacak. Pazartesi günü tekrar, hava sıcaklıklarının kuvvetli düşmesi ile birlikte yağmur ve karla karışık yağmur bekleniyor.

Pazartesi günü gece saatlerinden itibaren Salı günü İstanbul’da özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı ve yer yer de karla karışık yağmur bekliyoruz." Pazartesi günü yağışlarla ilgili ayrıca değerlendirme yapacaklarını kaydeden Güler, hava sıcaklıklarına ilişkin de şöyle konuştu: "Bugün sıcaklığın 7 derece olmasını, yarın 3-6 derece arası, Pazartesi günü 0-4 derece arası, Salı günü ise -1 ile en yüksek 3 derece olmasını bekliyoruz. İşte bu 4’ten -1’e düşüş periyodunda olan süreçte kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde bekleniyor. Pazartesi günü Karayel’den orta şiddette rüzgar bekleniyor. Hava sıcaklıkları da mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında seyredecek."


HARİTALI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN >>>>

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra yüksekleri karla karışık yağmurlu (6)

ANKARA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (6)

İZMİR: Parçalı, zamanla çok bulutlu öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (12)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı (14)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Alanya, Manavgat, Gazipaşa ve İbradı ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. (15)

SAMSUN: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı (12)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. (-5)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (3)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif yağmurlu, akşam ve gece saatlerinde yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı (7)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, Trakya ile Marmara’nın güneydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Bursa, Bilecik ve Balıkesir'in doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğusu ve yükseklerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Kütahya çevrelerinde öğleden sonra ve akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların yağmur ve sağanak, göller yöresinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere akşam ve gece saatlerinde Antalya'nın doğu ilçelerinde (Alanya, Manavgat, Gazipaşa ve İbradı) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Eskişehir, akşam saatlerinden sonra Ankara, Çankırı, Kırıkkale ile gece saatlerinde Kırşehir ve Yozgat çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Orta Karadeniz kıyılarının yağmur, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batısının aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı hafif yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, akşam ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda karla karışık yağmur yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor

KAYNAK: ANKA - AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması