Çevik kuvvet ekibine saldıranların örgütü

Vali Mutlu, çevik kuvvet ekibini bombalama eylemini gerçekleştiren 2 kişi ve yardımcı olan 5 kişinin yakalanması ile ilgili açıklama yaptı. Ele geçirilen şahıslar terör örgütü PKK mensubu çıktı.

Çevik kuvvet ekibine saldıranların örgütü
Çevik kuvvet ekibine saldıranların örgütü
GİRİŞ 13.03.2012 12:57 GÜNCELLEME 13.03.2012 12:57

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beyoğlu'nda 1 Mart'ta Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görev yapan polisleri taşıyan midibüsün geçişi sırasında meydana gelen ve 15'i polis memuru 16 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin 7 kişinin yakalandığını açıkladı.

Vali Mutlu, düzenlediği basın toplantısında, Beyoğlu'nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görev yapan polisleri taşıyan midibüsün geçişi sırasında meydana gelen ve 15'i polis memuru 16 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mutlu, şunları söyledi:

''Bombalama eylemini gerçekleştiren 2 kişi ve bu eylemde 2 kişiye yardımcı olan 5 kişi olmak üzere toplam 7 kişi gözaltına alındı. İlk baştan da tahmin ettiğimiz gibi olayın yapılış biçimi, modellemesi terör örgütünün bir eylemi olduğunu gösteriyordu. Ele geçirilen şahıslar da PKK terör örgütü ve yandaşları olarak netleşmiştir.''

''Olaya ilişkin gözaltına alınan şahısların mekanlarında bombalar ele geçti"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beyoğlu'nda 1 Mart'ta Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görev yapan polisleri taşıyan midibüsün geçişi sırasında meydana gelen ve 15'i polis memuru 16 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin gözaltına alınan 7 kişinin mekanlarında yapılan aramalarda, 4 ayrı kalıp halinde 890 gram TNT patlayıcı, 2 adet el bombası, 4 adet elektrikli fünye, 2 adet bomba zamanlayıcısı, bomba yapımında kullanılan araç gereçler ele geçirildiğini bildirdi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu ile birlikte Valilik binasında basın toplantısı düzenleyen Mutlu, 1 Mart Perşembe günü bir motosiklete yüklenen patlayıcılarla gerçekleştirilen eylemin faillerinin yakalanması için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti. Mutlu, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Müdürlüğü ve diğer birimlerin yaptıkları çalışmalar sonucunda, bombalama eylemini gerçekleştiren 2 kişi ile bu kişilere yardım eden 5 kişi olmak üzere 7 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Vali Mutlu, İstanbul'u bir huzur şehri olarak muhafaza etme noktasındaki kararlılık ve gayretlerini, bu olayı da kısa sürede aydınlatarak bir kez daha göstermiş olduklarını kaydetti.

Bu çalışmalarda emeği geçen emniyet yetkililerini, güvenlik güçlerini, bu operasyonlarda görev alan tüm personeli bir kez daha yürekten kutladığını ifade eden Mutlu, ''İstanbul, bir huzur ve güvenlik şehridir, bu özelliği bozmaya, halkımızın ve milletimizin huzurunu kaçırmaya hiçbir örgütün gücü asla yetmeyecektir'' şeklinde konuştu.

İstanbul Valisi Mutlu, devletin gücü, güvenlik güçlerinin bu konudaki kararlılığı, cesareti, azmi ve bilgisinin hiçbir terör örgütünün İstanbul'da bu tür eylemleri gerçekleştirmesine, gerçekleştirse dahi faili meçhul kalmasına fırsat vermeyeceğini dile getirerek, bu olayda da olduğu gibi örgüt mensuplarını kısa sürede yakalayarak adli makamlara teslim ettiklerini kaydetti.

Vali Mutlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bundan sonra da bu kararlı duruşumuzu, terör örgütleri ile mücadele noktasında sürdüreceğiz. Beyoğlu'ndaki olaya ilişkin gözaltına alınan şahısların mekanlarında yapılan aramalarda, 4 ayrı kalıp halinde 890 gram TNT patlayıcı, 2 adet Rus yapımı el bombası, 4 adet elektrikli fünye, 2 adet bomba zamanlayıcısı, bomba yapımında kullanılan araç gereçler, 2 adet tabanca, 50 adet fişek, 2 adet tabanca susturucusu, 1 adet tabanca namlusu, 1 adet peruk ve diğer dijital malzemeler ile örgütsel içerikli dokümanlar elde edilmiştir.

İstanbul halkının huzur ve güvenliği için devletimizin güvenlik güçlerinin 24 saat ayakta olduğunu ve İstanbulluların kendilerini güvende ve huzurda hissetmelerini özellikle ifade etmek istiyorum.''

Bir gazetecinin, ''Beyoğlu'ndaki patlamanın, Etiler'deki bombalama olayıyla bir ilgisi var mı? Yakalananlar hangi örgütten?'' sorusu üzerine Mutlu, iki olayın bir ilgisinin olmadığını, gözaltına alınan kişilerin PKK terör örgütü üyesi ve yandaşı olduklarının netleştiğini vurguladı.

Mutlu, ''Gözaltına alınanların başka olaylara karışıp karışmadıkları belirlendi mi?'' sorusuna, yakalananlar arasında başka olaylara karışmış olanların da bulunduğunu, ancak ilk kez bu olayda yardım ve yataklık edenlerin de olduğu yanıtı verdi.

-Esenyurt'taki yangın-

Esenyurt'ta bir inşaat şantiyesindeki çadırlarda çıkan ve 11 işçinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili gözaltına alınan olup olmadığı yönündeki soru üzerine de Vali Mutlu, bu olayla ilgili incelemelerin hem adli makamlar tarafından hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının iş müfettişleri tarafından yürütüldüğünü söyledi.

Mutlu, şu ana kadar bir gözaltı işleminin olmadığını, ancak tahkikatların adli ve idari olarak titizlikle sürdürüldüğünü ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor