Ertaş, Kırşehir'de Bağbaşı Mezarlığı'nda defnedilecek

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, hayatını kaybeden halk ozanı Neşet Ertaş'ın, sanatçılığı kadar aynı zamanda insanlığının da çok büyük olduğunu, son derece mütevazi bir insan olduğunu söyledi.

Ertaş, Kırşehir'de Bağbaşı Mezarlığı'nda defnedilecek
Ertaş, Kırşehir'de Bağbaşı Mezarlığı'nda defnedilecek
GİRİŞ 25.09.2012 14:34 GÜNCELLEME 25.09.2012 14:34

Vali Çakacak, "Yakınlarıyla görüşüyoruz, görüşmemiz üzere Kırşehir'de Bağbaşı Mezarlığı'nda defnedilecek. Valilik ve belediyemiz olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz.'' dedi.

Çakacak, cenaze namazının, muhtemel olarak yarın ikindi namazı akabinde Cacabey Camii'nde kılınacağını bildirdi.

Vali Özdemir Çakacak, hayatını kaybeden Türk halk müziğinin usta sesi, halk ozanı Neşet Ertaş'ın vefatıyla ilgili açıklama yaptı. Vali Çakacak, şöyle dedi: "Usta ses Neşet Ertaş'ı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Bozkırın sesi, bozkırın tezenesi olarak bilinen büyük üstad, UNESCO tarafından yaşayan insan hazinesi olarak kabul edilmiş, TBMM tarafından üstün hizmet ödülüyle taltif edilmiş, İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından fahri doktora ünvanı verilmiş, fakat büyük üstada en büyük ödülü Türk milleti tarafından verilmiştir. Milletimizin gönlünde taht kurmuş sanatçıdır. Sanatçılığında büyük olduğu kadar aynı zamanda insanlığı da çok büyüktü. Son derece mütevazi bir insandı.

 En son bir hafta önce hem kendisiyle hem eşiyle görüştük. Gayet güzel görüştük. Bu kadar çabuk kaybedeceğimizi beklemiyordum. Öncellikle büyük ustaya Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine, yakınlarına yüce milletine, sanatçı dostlarıma başsağlığı diliyorum.'' diye konuştu.

Kırşehir'de Neşet Ertaş'ın vefatını öğrenen hayranları ise babası ile birlikte Terme Caddesi'nde bulunan heykeli önünde yas tuttular, Neşet Ertaş'a ait türküleri söyleyerek üzüntülerini dile getirdiler. Sevenleri, büyük üstada ait 'Ah yalan dünyada, yalan dünyada, yalandan yüzüme gülen dünyada' türküsünü birlikte söyleyerek üzüntülerini sesleriyle dile getirdiler. Şehirde gün boyunca üstada ait hüzünlü türküler belediye megafonlarınca dinletildi.

Ayrıca, Kırşehir Belediyesi ekiplerince kabri ile ilgili yer tespiti yapıldı. Kabri, Kırşehir'in Bağbaşı Mezarlığı'na babası Muharrem Ertaş'ın mezarı yanına defnedilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer