Fotoğrafı çeken muhabir konuştu: O Özal değil!

Ahmet Özal'ın, Cumhurbaşkanı Özal'ın zehirlendiği iddiasına dayanak olarak gösterdiği fotoğrafı çeken AA muhabiri Yılmaz, NTV'ye konuştu.

Fotoğrafı çeken muhabir konuştu: O Özal değil!
Fotoğrafı çeken muhabir konuştu: O Özal değil!
GİRİŞ 27.12.2012 08:24 GÜNCELLEME 27.12.2012 16:18
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlendiğine dair bir bulguya rastlanılmadığını açıklamasına rağmen tartışmalar devam ediyor.Merhum Cumhurbaşkanı'nın oğlu Ahmet Özal, dün düzenlediği basın toplantısında Turgut Özal'ın hastaneye getirilirken çekilen bazı fotoğraflar gösterdi.

Doktorların "hastaneye ölü olarak getirildiği" açıklamasını hatırlatan Ahmet Özal, "Fotoğrafta babam ayağına basıyor. Ölü bir hali varsa söyleyin" diye konuştu.

Gündem yaratan bu açıkmanın ardından "Fotoğraftaki kişi Turgut Özal mı?" tartışmaları başladı.

Fotoğrafları çeken eski Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Selahattin Yılmaz, NTV Gece Bülteni'nde konuya açıklık getirdi.

Fotoğraftakinin Turgut Özal olmadığını söyleyen Yılmaz, objektifiyle tanıklık ettiği anları şöyle anlattı:

"Ben geldiğimde Özal'la aramda 100-150 metre mesafe vardı. O sırada Rahmetli Turgut Özal, malum olan ambulanstan indirilip korumaları tarafından bir sedyeye konuluyordu.

O fotoğraf rahmetli Özal'ın bir fotoğrafı değil. Özal, ambulanstan indirildikten sonra Hacettepe'nin acilinde bulunan sedyelerden birisine bindirildi. Ben o sırada geldim.

Sedyeye bindirildikten sonra, korumalar tarafından acilin içine konuldu. Bu fotoğraf o fotoğraftır. Benim çektiğim fotoğraftan, yani daha önceden AA tarafından servise konulan fotoğraflardan ayrı bir fotoğraf daha vardır. Orada da sadece ayakları görünüyor.

Bu fotoğrafta Turgut Özal yoktur. Ben sadece korumaları görüyorum. Turgut Özal'ın sedyeyle içeriye girdiğini çıplak gözle gördüm. Fakat takım elbise veya benzeri bir şey yoktu, belki bir eşofman veya pijama vardı.

Zaten arkası dönük olan korumayı zaten tanıyorum ben. Özal'ı Anavatan Partisi'nin kurulduğu tarihten Cumhurbaşkanı olduğu döneme kadar sürekli izlediğimiz için yakın korumalarını da çok iyi tanıyorduk.

Korumaların bir çoğunu isimlerini bilmesem bile tanıyorum. Bu fotoğraftaki kollarından tuttukları insan, Cumhurbaşkanı değil. Turgut Özal'ın üzerinde takım elbise yoktu ve sedye üzerindeydi."

YORUMLAR 10
  • yıldırım 11 yıl önce Şikayet Et
    doğru. ümit yıldız doğru söylemiş.fotoğraflar eksik.ve diğer fotoğraflarla tamamlanınca o kişinin özal olmadığı ortaya çıkıyor.bu televizyonda gösterildi.neyse kim neye inanırsa inansın ama doğruya inanmak,yalanda ısrar etmemek güzeldir. bu özal meselesi yeni bir oy toplama aracı gibime geliyor.ve ahmet özalın akp milletvekili hatta bu olay sonrası akp ye kazandıracağı oy oranına göre başkan yardımcısı olacağını düşünüyorum.
    Cevapla
  • suleyman d 11 yıl önce Şikayet Et
    onlarca yıl sündürülen komplo teorileri, kangrene çevrilen basit meseleler yüzünden bir millet şizofreniye yakalanmak üzere!. yok özal zehirlendi, yok eşref bitlisin uçağı düşürüldü,yok ecevit biskevitle öldürüldü,yok şu yok bu. yiter ya ! ya oturup adam gibi bir sonuca bağlayın ya da susun! bizimkisi de kafa yani! ortada suç var suçlu yok, zehir var zehirlenme yok,suikast va;örgüt yok,terörist faliyet var;terörist yok, şifre var kopya yok, şike var; sahada yok :)) bu ne ALLAH aşkına. eve gidince nhk ... adlı bir japon kanalı var. açıyorum. oohh! yeşillikler,sular, sakin sakin konuşan güler yüzlü insanlar; bir şey üretmeye çalışan bir sürü insan! bizim kanallara dokunuyorum: adeta her taraf " hayat devam ediyor" gibi :)) bağrış,çağrış,kavga,kargış! bu böyle fazla gitmez! benden söylemesi!
    Cevapla
  • bekir terzi 11 yıl önce Şikayet Et
    o adam bence özal. neden korumalar koluna gimiş. boy ve kilo olarakta benziyor. hatta bu renk takım elbiseyi severdi rahmetli. o fotoğrafçı vizörden görememiş olabilir. belkide karıştırıyordur. belkide kullanılıyordur ne bileyim. ama ön tarafta hareketlilik yok en hareketli yer orası ayaklara bakıyorum gene o bölgeden başka hareketlilik yok. sedye filanda yok. ama birileri birine destek olmuş o şahsın sağındaki alnı açık zat ise öbür koluna girmiş. bence %90+ rahmetli özalın kendisidir.
    Cevapla
  • umityldz 11 yıl önce Şikayet Et
    yahu arkadaşlar. dünkü haberlerde bu resimden önce 2 kare daha vardı ve resimdekinin merhum özal olmadığı apaçık. 2 kare öncesinde takım elbiseli korumanın yandan çekilmiş resmi var gözlüksüz ve bıyıksız sedyeyi itiyor...zaten hastaneye sedyeyle girmesi eceli ile öldüğü anlamınada gelmez... ama fotoğraf biraz zorlama olmuş..
    Cevapla
  • selim kurt 11 yıl önce Şikayet Et
    yalan. bu adam bu kameraman her kimse yalan söylüyor...söylediklerini okursanız.....hep tekrar ve izahat var..psikoloji de yalan söyleyen bir insanın yapacağı en küçük hatalardan biride kendi söylediği birşeyin yalan olduğunu bilmesi ve o yalanı desteklemek için ispat etmeye kalkması...ben bu yazıda şunu görüyorum...adam çatır çatır yalan söylüyor ve de anlaşılmasın diye gereksiz izahatlerde bulunuyor...bu adamın telefon kayıtlarına bakın dün akşam bu adamı kim arayıp da bu emri ona vermiş.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ernest Muci, Beşiktaş'ı kupada finale taşıdı
Putin'in 5. dönemi başladı