Mardin'de suç örgütü çökertildi: 11 tutuklama

Mardin'de silah ve uyuşturucu kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 14 kişiden 11'i tutuklandı. Özel Harekat timleri tarafından düzenlenen operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Mardin'de suç örgütü çökertildi: 11 tutuklama
Mardin'de suç örgütü çökertildi: 11 tutuklama
GİRİŞ 13.02.2013 17:23 GÜNCELLEME 13.02.2013 17:23

Mardin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Mardin Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma, silahlı örgüte üye olma, kasten öldürmeye teşebbüs, silah ticareti, silah kaçakçılığı ve uyuşturucu madde ticareti' suçlarına yönelik operasyon yapıldığı belirtildi. Operasyonda, 12'si Türk, 2'si Suriye vatandaşı olmak üzere 14 kişinin Mardin merkez ve Kızıltepe ve ilçesi ile Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde gözaltına alındığı kaydedildi.

Aynı soruşturma kapsamında daha önce yapılan ara operasyonlarda yakalanan 6 şüphelinin tutuklandığı belirtilen bildirilen açıklamada, "Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 1 roketatar ve roketatara ait mühimmat, 1 G-3 piyade tüfeği, 1 Kalaşnikof marka tüfek, 2 tabanca, 1 Glock marka tabanca, 40 dolu fişek ve 35 kilogram esrar ele geçirilmiştir. Gözaltına alınan 14 şüpheli 11 Şubat'ta Kızıltepe adli makamlarına sevk edilmiş ve 11'i tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir." denildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez