AK Partili vekilden 'cami' çıkışı

AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, sosyal paylaşım sitesi twitter'da İstanbul Eyüp Sultan Camisi'nde kadınlara namaz kılmaları için ayrılan yerin az olmasını eleştirdi.

AK Partili vekilden 'cami' çıkışı
AK Partili vekilden 'cami' çıkışı
GİRİŞ 04.03.2013 21:00 GÜNCELLEME 04.03.2013 21:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından gözlemlerini yazan AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, kadınlara camide az yer ayrıldığını belirterek, bu duruma tepki gösterdi. Konuyla ilgili bir fotoğraf da paylaşan Bakır, sosyal paylaşım sitesine şöyle yazdı:

"Eyüp Sultan Camisinde namaz kılabilmek kadınlar için bir mücadele halini almış. Bir bağrış çağrıştır, kavgadır gidiyor. Diyanet niçin kadınlara çok az yer ayırır anlaşılır gibi değil. Eyüp Sultan Camisi'nde namaz kılmak bir kadın için aslanın midesinde!!! An itibariyle Eyüp Sultan- ikindi namazından sonra kadınlar dışarı çıkamıyor. Kadınlara çok dar yer ayrılmış."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Burak YILMAZ 11 yıl önce Şikayet Et
    Kadının Camide Namaz Kılması FArz Değildir.. Şer-i Hüküğmlerde ise erkek vakit namazlarında camide cemaatle olmalıdır. Eyüp Sultan'da erkek olarak ben bile zor namaz kılıyorum. Oraya kadınları hiç almasalar çok daha iyi olur.
    Cevapla
  • bilgin bilir 11 yıl önce Şikayet Et
    sanki kendisi. .Hz. Aişe de şöyle diyordu: "Eğer Resulullah (a.s.m.) bu zamanda yaşamış olsaydı, Beni İsrailin yaptıkları gibi kadınların mescitlere çıkmalarını yasaklardı."(2) Hz. Aişe'ye bu sözleri söyleten kadınların giyim kuşamlarında göstermiş oldukları bazı aşırılıklardı. Çünkü bazı kadınlar koku sürünerek veya süslü elbiselerini giyip dikkat çekici bir şekilde mescide gelmeye başlamışlardı. Buharı Şarihi İmam Ayni, Hz. Aişe'nin bu sözü üzerine şöyle der: "Aişe (r.a) bu zaman kadınlarının çıkardıkları çeşit çeşit bid'atlarla münkeratı görmüş olsaydı, elbette sözleri daha şiddetli olurdu.
    Cevapla
  • Mesut ILICA 11 yıl önce Şikayet Et
    ya siz bunlarla uğraşacağınıza erkeklerin camiileri boş bırakmasına çözüm bulun... sanki erkekler çok gidiyor da vakit namazlarına bi kadınlar kusur kaldı..zaten her yere girmese bu kadınlar olmaz.. Dert erkekleri vakit namazına getirmek olmalı yoksa kadının mescidi evidir demiş efendimiz..
    Cevapla
  • serdar03 11 yıl önce Şikayet Et
    diyanet göreve.... Diyanet derhal bu konuya eğilmeli çözüm bulmalı....kadınlarında rahat ve huzurlu bir şekilde ibadetlerini yapabilmeye olanak sağlamalı....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yıllar sonra müjdeli haber! Türkiye ekonomisinde peş peşe gelişmeler...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri'ni karşıladı