Yayıncılar Birliği'nden hediye kitap çağrısı

Türkiye Yayıncılar Birliği, 23 Nisan Dünya Kitap Günü dolayısıyla "Her Kitap Bir Hediye" sloganıyla herkesi sevdiklerine kitap armağan etmeye çağırdı.

Yayıncılar Birliği'nden hediye kitap çağrısı
Yayıncılar Birliği'nden hediye kitap çağrısı
GİRİŞ 22.04.2014 15:37 GÜNCELLEME 22.04.2014 15:37

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, 1995'te Barselona'da toplanan Uluslararası Yayıncılar Birliği Kongresi'nin, 23 Nisan'ın her yıl Dünya Kitap Günü olarak kutlanmasını kararlaştırdığı, aynı yıl UNESCO tarafından da kararın kabul edildiği belirtildi.

Kutlamanın amacının, kitabın ve okuma alışkanlığının önemini dünya çapında vurgulamak, okumayı özendirmek, yayına, yayın hakkına, düşünce ve ifade özgürlüğüne saygıyı teşvik etmek, kitabın, uluslar arasında kültür alışverişini sağlayan, karşılıklı anlayış ve hoşgörüyü geliştiren niteliğiyle de dünya barışına hizmet olarak belirlendiği aktarılan açıklamada, 23 Nisan Dünya Kitap Günü'nün birçok ülkede çeşitli kültür ve sanat etkinlikleriyle kutlandığı kaydedildi.

Kutlamaların, okullarda ve kütüphanelerdeki etkinliklerle başladığı belirtilen açıklamada, öğrencilere kitap okuma sevgisini aşılayan, onların kitaplarla, yazarlarla, kitabevleri ve kütüphanelerle tanışmasını sağlayan etkinliklerin yapıldığı, kitap okumayı teşvik amaçlı posterler ve kitap ayraçlarının dağıtıldığı ifade edildi.

Özellikle öğrenciler ve çocuklar için hazırlanan kitapların okullarda ve kütüphanelerde dağıtıldığı aktarılan açıklamada, yazarlarla tanışma toplantıları ve okuma günleri düzenlendiği, gazete ve dergiler kitap eklerinin verildiği, okuma sevgisiyle ilgili yarışmaların düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, 23 Nisan'ın insanların birbirine kitap hediye ettiği gün olarak yaşandığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Ülkemizde de Milli Eğitim Bakanlığınca 23 Nisan gününü içine alan hafta Dünya Kitap Günü ve Kütüphaneler Haftası olarak kabul edilmiştir. Dünya Kitap Günü, önümüzdeki bir hafta boyunca ülkemizde de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile birlikte başta okullarımız, kütüphanelerimiz, kitapçılarımız ve yayıncılarımız olmak üzere resmi ve özel kuruluşların destek ve katkılarıyla tüm yurt çapında bir şenlik havasında kutlanacaktır. 23 Nisan Dünya Kitap Günü'nde 'Her Kitap Bir Hediye' sloganıyla herkesi sevdiklerine kitap armağan etmeye çağırıyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı